Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Jindřich IV. Navarrský, Bonnie a Clyde nebo Šílený Max: Zběsilá cesta

20. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – animák Happy Feet – Pokud nedovedete zpívat, jste mezi tučňáky z arktických plání nula. Tučňák Brumla je bohužel tím nejhorším zpěvákem na celém světě. Co mu však chybí tuhle, nechybí mu tamhle. Je totiž skvělý tanečník, ba co víc, je blázen do stepu. (Austrálie, USA, 2006)

  • Prima Max, 20:00 – krimi drama Bonnie a Clyde – Scenáristé a režisér filmu pojali příběh slavné gangsterské dvojice originálně. Na jedné straně se postarali o to, aby na filmovém plátně co nejpřesvědčivěji ožila krize třicátých let, na straně druhé měl však pohled do minulosti posloužit jako odrazový můstek pro zúčtování se současností. Hrdinové filmu jsou sice brutální vrazi, ale to vše jaksi zůstává v pozadí. V popředí vidíme bojovníky proti existujícímu společenskému řádu a americkému vládnímu systému. Není divu, že se film stal nesmírně populární zejména mezi americkou mládeží. (Bonnie and Clyde, USA, 1967)

  • Prima, 20:15 – komedie Vybíjená – Groteska o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a také o hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. V centru příběhu jsou tři kamarádi, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají, či ztrácejí životní partnerky. (Česko, 2015)

BRAND24

  • Nova, 22:05 – sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta – Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob, jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, totiž tyranizuje Immortan Joe, kterému někdo něco ukradl. Rozzuřený svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Mad Max: Fury Road, Austrálie, USA, 2015)

  • ČT2, 22:35 – historické drama Jindřich IV. Navarrský – Francie, 1563. Protestanti bojují proti katolíkům o půdu i o moc a odvolávají se přitom na náboženství. V čele protestantů stojí Jindřich Navarrský, který bojuje proti Paříži, proti katolíkům a proti mocné rivalce své matky, Kateřině Medicejské, královně Francie. Kateřina nabízí Jindřichovi na důkaz smíru ruku své dcery Margot, ale svatba skončí prolitou krví. Jindřich masakr během Bartolomějské noci přežije, ale je uvězněn v Louvru… (Henri IV, Německo, Francie, Rakousko, Španělsko, Česko, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).