Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: X-Men: První třída, Exodus: Bohové a králové nebo Byl jednou jeden dům

19. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT1, 17:10 – komedie Byl jednou jeden dům (1/5) – Stěhovavá trafika – Představují se majitelé Nerudní, trafikant Soumar, domovnice Hrachová, malíř Ehrlich a další z Bagounovy ulice. Osudy obyvatel jednoho pražského domu od třicátých let do května 1945 ve slavném českém seriálu. (Československo, 1974)

  • ČT2, 20:00 – krimi Specialisté – Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se proto vyprovokovat mezi nimi válku. Plán je jednoduchý – stačí vyloupit kasino, kde má své peníze „deponované“ jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový si zrovna odpykává trest… (Les Spécialistes, Francie, 1985)

  • Prima Cool, 20:00 – akční fantasy X-Men: První třída – Film se dějově se vrací ještě před X-Men Origins: Wolverine a odehrává se v polovině minulého století v době, kdy mladý Charles Xavier a Erik Lensherr byli velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. (X-men: First Class, USA, 2011)

BRAND24

  • Prima Max, 20:00 – akční Exodus: Bohové a králové – Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a jinak tomu nebylo ani v případě Ramsese. Mocný vládce měl jediného přítele, Mojžíše, který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil „jiný“ Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem. (Exodus: Gods and Kings, Velká Británie, USA, Španělsko, 2014)

  • ČT2, 21:35 – komedie Kašpárek – Alexandre Boroni má na víc než být obyčejným zlodějíčkem ve své čtvrti. Vyjde z vězení a okamžitě začne okouzlovat ženy, aby je mohl nejdříve dobýt a pak okrást. Náhoda tomu chce, že se při své cestě do Benátek zaplete do hry tajných služeb. Štěstí že Benátky zůstanou celé! (Le Guignolo, Francie, Itálie, 1980)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).