Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Borsalino, Smrtonosná zbraň 2 nebo Zelená míle

5. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 8:50 – sci-fi Ikarie XB 1 – Kosmická loď Ikarie XB 1 se v červnu 2163 vydala se čtyřicetičlennou posádkou k planetám Alfa Centauri. Čtyři měsíce, během nichž urazila polovinu vzdálenosti, proběhly v klidu. Časem se však začala projevovat únava a omrzelost, vznikaly spory a hádky. Pak ale byla cesta přerušena poplachem – v dráze Ikarie se objevila cizí kosmická loď… (Československo, 1963)

  • ČT2, 20:00 – gangsterka Borsalino – Slavný film režiséra Jacquese Deraye byl natočen podle knihy Eugena Saccomana Bandité v Marseille, která vypráví příběh skutečných gangsterů Paula Carbona a Francoise Spirita v období třicátých let. Ve filmu je představují Alain Delon a Jean-Paul Belmondo. Roch Siffredi vychází z vězení a zjišťuje, že se jeho dívka Lola spustila s jakýmsi Francoisem Capellou. Oba chtějí Lolu a oba chtějí ovládnout marseillské podsvětí… (Francie, 1970)

  • Nova Cinema, 20:00 – akční fantasy Spider-Man – Petr Parker (Tobey Maguire) je dobrý a inteligentní, i když nenápadný kluk. Při školní exkurzi ho kousne geneticky upravený pavouk a Petr se najednou začne měnit… (USA, 2002)

  • Prima Max, 20:00 – mysteriosní Zelená míle – Na začátku příběhu se potkáme se starým mužem. Žije v domově s pečovatelskou službou a právě se dojatě dívá na starý film s Fredem Astairem. Snad až příliš dojatě, protože jedna ze sester ho musí zkontrolovat, když slyší všechny ty vzlyky. Je dokonce tak naměkko, že jí začne vypravovat svůj příběh starý 60 let, který ještě nikomu neřekl. Mladý Paul totiž kolem roku 1935 pracoval v Louisianě jako dozorce ve vězení s odsouzenými k smrti. (The Green Mile, USA, 1999)

BRAND24

  • Jednotka, 20:30 – rodinná komedie Rukojemník – Malý Petr vyrůstá v péči prarodičů, protože jeho rodiče emigrovali do Vídně a od té doby se ho prostřednictvím úřadů marně snaží získat. I proto Petr vymýšlí nejrůznější způsoby, jak se přes hranici, „čáru“, dostat. Pro to má ale čím dál menší pochopení velitel místních pohraničníků. Mnohem větší problémy má však Petr s partou černogardistů, kteří si libují v trápení slabších dětí… (Jak jsme hráli čáru, Slovensko, Česko, 2014)

  • Nova, 21:50 – akční Smrtonosná zbraň 2 – Policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný „Smrtonosná zbraň“, se uchyluje k nevybíravým metodám. Mezi gangstery a oběma policisty tak vypukne nevyhlášená válka. (Lethal Weapon 2, USA, 1989)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).