Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Apollo 13, Mamma Mia! nebo Chalupáři

25. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 13:05 – dobrodružné drama Apollo 13 – Nejúspěšnější neúspěšná akce v dějinách americké astronautiky se odehrála ve dnech 11. až 17. dubna 1970. Tehdy po pečlivých přípravách, zcela bez povšimnutí veřejnosti, která už podobné lety brala jako samozřejmost, vystartovala k měsíci další posádka. První dny letu proběhly hladce, ale pak se z reproduktorů v řídícím středisku ozvalo legendární „Houstone, máme…“ (Apollo 13, USA, 1995)

  • Nova Cinema, 20:00 – krimi komedie Chyť mě, když to dokážeš – Frank je mužem v nejlepším věku s pověstí špičkového odborníka, ale ještě než dosáhl plnoletosti, tedy jednadvaceti let, pátrala po něm policie bezmála třiceti států a pro agenta FBI Carla Hanratthyo byl doslova noční můrou. (Catch Me If You Can, USA, 2002)

  • ČT1, 20:15 – klasický seriál Chalupáři – Chudák dědeček (1/11) – Seriál komediálních příběhů, který již od své premiéry v roce 1975 potěšil řadu diváků mnoha generací, čerpá svůj humor ze symbiózy člověka městského a člověka vesnického. Popularitu získal nejen pro své hvězdné obsazení, ale i pro základní tón, jímž je tolerance, lidská vzájemnost a porozumění. (Československo, 1975)

UX DAy - tip 2

  • Prima, 20:15 – hudební Mamma Mia! – Idylický řecký ostrov, holka na vdávání, potrhlá matka, tři potenciální otcové a nesmrtelná Abba. Divadelní muzikálovou show Mamma Mia! vidělo v osmi různých jazykových verzích přes 30 miliónů lidí. Jejich řady s tímto snímkem výrazně narostly… (USA, Velká Británie, Německo, 2008)

  • ČT2, 21:50 – film Bony a klid – Hlavní postavou příběhu je mladý automechanik, který přijede z Mladé Boleslavi do Prahy, aby tu sehnal marky, za které chce koupit pro místní diskotéku video. Nechá se však napálit falešnými bankovkami. Aby škodu nahradil, vrátí se do Prahy a začne pátrat po tom, kdo mu falešné peníze prodal. (Československo, 1987)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).