Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: fotbal, Šašek a královna nebo Lincoln

19. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 20:30 – fotbal: FC Villarreal – SK Slavia Praha – Přímý přenos utkání základní skupiny Evropské ligy UEFA. (2017)

  • Prima Max, 21:40 – životopisné drama Lincoln – Film Stevena Spielberga popisuje období posledních čtyř měsíců života amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Odhaluje jeho nejriskantnější a nejodvážnější rozhodnutí v době, kdy se vyostřuje otázka otroctví a zemí zmítá válka. Silné lidské drama se odehrává na jejím konci – Lincoln může konflikt ukončit, ale rozhodne se hrát vyšší politickou hru, kterou je snaha zrušit otroctví. Protože „není-li špatné otroctví, pak není špatné nic…“ (USA, 2012)

UX DAy - tip 2

  • Nova Cinema, 21:50 – sci-fi thriller Muž bez stínu – V přísně tajné vojenské laboratoři se skupina brilantních mladých vědců dostane na samotný práh objevu neviditelnosti. Ctižádostivý šéf týmu Sebastian Caine se rozhodne podstoupit riziko a otestovat neviditelnost na vlastní kůži. Pokus ovšem neprobíhá podle optimistických předpokladů, navíc jeho důsledky jsou zřejmě nevratné. (Hollow Man, Německo, USA, 2000)

  • Nova, 21:55 – mysteriózní drama Sedm – Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. (Seven, USA, 1995)

  • ČT art, 22:25 – divadelní záznam Šašek a královna – Boleslav Polívka a Chantal Poullain v legendární inscenaci Divadla na provázku, zaznamenané v Branickém divadle pantomimy v Praze. (Československo, 1985)
Šašek a královna – Chantal Poullain a Boleslav Polívka.
Autor: ČT

Šašek a královna – Chantal Poullain a Boleslav Polívka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).