Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Divoká Čína Šangri-la, Četník se žení nebo Vojna a mír

20. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT sport, 19:55 – fotbal: AC Sparta Praha – Vitesse Arnhem – Přímý přenos přípravného mezinárodního utkání.

  • ČT2, 20:00 – dokument Divoká Čína: Šangri-la – Pouť za ztraceným rájem do míst opředených legendami. Dokumentární cyklus BBC. (Wild China, Velká Británie, 2008)

  • TV Barrandov, 20:15 – komedie Četník se žení – Tentokrát se malý, nervní četník nezaplete do osidel mezinárodního zločinu, ale do osidel mnohem zrádnějších, do osidel lásky. Vše začíná první prázdninový den, kdy se Cruchot pustí do pronásledování neukázněné řidičky v červeném mercedesu, z níž se vyklube vdova po vrchním veliteli četnictva Dolní Normandie, Josefa Lefrancoisová. Rázný Cruchot se jí líbí, neboť jí připomíná jejího muže, a pozve jej k sobě na čaj. Cruchotův nadřízený, rotmistr Gerber, je Josefou také okouzlen a svému podřízenému závidí. Proto se spojí s Cruchotovu dcerou Nicole a vymyslí plán, jak vznikající lásku překazit. (Le gendarme se marie, Francie, Itálie, 1968)

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – historický film Vojna a mír: Rok 1812 – Třetí část ruské filmové epopeje Vojna a mír, natočené režisérem Sergejem Bondarčukem podle románu Lva Nikolajeviče Tolstého, je věnována bitvě, která proslula jako jedna z největších a nejkrvavějších v 19. století. Navždy také proslavila jméno jinak zcela bezvýznamné vesničky – Borodino. (Voyna i mir, Sovětský svaz, 1967)

  • Prima Max, 21:55 – sci-fi Planeta opic – V daleké budoucnosti se ve vesmíru odehraje nehoda, která vrhne mladého astronauta dopředu v čase a donutí ho přistát na neznámé planetě. Jaké je jeho překvapení, když zjistí, že planetu obývají divoši nemálo podobní lidem. Záhy ale objeví, že vše řídí opice. Pokud chce přežít, musí o svůj život bojovat a musí se také s opicemi pokusit navázat kontakt. (Planet of the Apes, USA, 2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).