Hlavní navigace

Televizní skupina Viasat World spustí v polovině prosince na evropském území nový kanál Epic Drama

13. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Viasat
UVNITŘ VIDEO – Nového kanálu Epic Drama se od 14. prosince dočkají diváci v Bulharsku, Chorvatsku, Srbsku, Polsku, Řecku, Rumunsku, Maďarsku, České a Slovenské republice, Turecku a na Ukrajině.

Nový kanál Epic Drama, který zahájí vysílání ve čtvrtek 14. prosince, láká diváky na nejslavnější současné hrané seriály z celého světa a jeho program by měl být tvořen více než šesti sty hodinami velkorozpočtových pořadů řady dramatických žánrů a v HD kvalitě

Konkrétní pořady ale provozovatel neprozradil a tituly programových pilířů nové stanice tak dále zjišťujeme. O programových plánech Epic Drama budeme podrobněji informovat v průběhu příštího týdne.


Autor: Viasat

Logo nové stanice z portfolia skupiny Viasat World.

Zhruba osmdesát procent vysílaného obsahu by mělo podléhat licenci pro nelineární vysílání, která umožní divákům sledovat vybrané pořady na různých platformách a mobilních zařízeních. Kolem tří čtvrtin programu kanálu Epic Drama by mělo být tvořeno exkluzivním obsahem a většina prime time pořadů by neměla být starší než tři roky. 

Nový program navazuje na stejnojmenný blok známý z vysílání Viasat History

Obsah kanálu Epic Drama bude vycházet z vlastní dramatické tvorby společnosti Viasat, jak ji prezentuje stejnojmenný vysílací blok na kanálu Viasat History. Stanice rozšíří stávající portfolio společnosti Viasat World, tvořené 27 placenými televizními kanály, které mohou naladit diváci ve více než pěti desítkách zemí.

Epic Drama bude v první fázi pokrývat prostřednictvím celonárodního přenosového kanálu hlavní trhy mateřské společnosti Viasat World včetně Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, České republiky, Estonska, Řecka, Maďarska, Lotyšska, Litvy, Makedonie, Černé Hory, Polska, Rumunska, Srbska, Slovenska, Slovinska, Turecka a Ukrajiny. K rozšíření do dalších zemí by mohlo dojít v průběhu příštího roku. 

BRAND24

Politika, historie a další pohádky…

Bez bližších podrobností uvedla tisková zpráva, že se diváci mohou v rámci nového kanálu těšit na velkolepé seriály z celého žánrového spektra, včetně detektivních, klasických literárních, politických, historických, válečných, akčních, dobrodružných, historicky podložených i fantastických příběhů. Programová skladba chce čerpat z nabídky nejlepších a nejpoutavějších současných dramat z různých koutů světa, včetně britské, americké, španělské, francouzské, italské, australské a kanadské produkce. Ty chce Epic Drama vysílat 24 hodin denně po sedm dní v týdnu.

Irina Gofman, ředitelka společnosti Viasat World.

Viasat World je jedním z největších nezávislých agregátorů obsahu v Evropě a pro svoji nabídku kanálů a nelineárního obsahu neustále hledá ty nejlepší pořady z celého světa. Naší strategií je budovat rozsáhlou videotéku nákupem, předrezervací práv a v poslední době i koprodukcí, abychom si do budoucna zajistili stálý přísun atraktivních a kvalitních pořadů pro naše kanály. Spolupracujeme s předními světovými poskytovateli a distributory obsahu a vedeme další jednání s cílem rozšiřovat naši knihovnu obsahu, naplnit úvodní programovou nabídku a připravovat program na další rok. Spuštění nového kanálu, kde diváci naleznou současné hrané seriály, považujeme za významný krok, zrekapitulovala aktuální stav i plány do budoucna Irina Gofmangenerální ředitelka a prezidentka společnosti Viasat World.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).