Hlavní navigace

Televize CZ pravděpodobně neodstartuje. Krátce před spuštěním přišla o investora

10. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ústecká televize je dalším programem, který se dostal v poslední době díky svému investorovi do finančních problémů. Na rozdíl od TV Pětka ale tato stanice vůbec nezahájila vysílání.

Do nepříjemné situace se dostala bývalá ředitelka lifestylové kanálu Public TV Renáta Pešková, která připravovala pro severní Čechy novou regionální stanici Televize CZ. Několik dní před svým startem přišla o investora, který by tento projekt financoval. Pešková odmítla sdělit, zdali šlo o 90% vlastníka společnosti TV CZ, karlovarského podnikatele Pavla Hauera, který je též členem představenstva pražské realitní společnosti APK Bohemia. Investorem měla být fyzická osoba, kterému zmrazila majetek policie.

BRAND24

K TÉMATU: Renata Pešková má v ústecké TVCZ 10% podíl. Většina patří Pavlu Hauerovi

Osobně jsem se dostala do velice nepříjemné situace. Vše bylo připraveno včetně technologií a byly rozeslané materiály sloužící propagaci. O investora jsem přišla deset dní před plánovaným zahájením vysílání, přiblížila DigiZone.cz šéfka bývalé televize Public, která už dokonce měla podepsanou i smlouvu na distribuci signálu ze severočeského vysílače Buková hora s Českými Radiokomunikacemi. Projektu nadále věřím a hledám potencionálního investora, uvedla Pešková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).