Hlavní navigace

Teleshopping už si na satelitu nenaladíte. „Česká“ verze Top Shop TV skončila

4. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Top Shop TV nejprve vysílala teleshopping pro všechny regiony stejný, po půl roce od svého startu začala poskytovat i lokalizované nabídky. Program na satelitu odstartoval v květnu 2011.

Po necelých dvou letech ukončil k 31. lednu 2013 provozovatel kanálu Top Shop TV jeho vysílání ve verzi pro střední a východní Evropu na satelitu Thor 6 (pozice 1 stupeň východně). Kromě češtiny program vysílal také ve slovenštině, maďarštině a rumunštině. Top Shop TV byla distribuována nekódovaně, mohl se k ní tedy dostat kterýkoliv divák, jenž má možnost přijímat signál z této pozice. Zajímavostí je, že Top Shop TV nikdy svůj vstup na družici Thor oficiálně neavizovala. Stejně, jako se zde v tichosti kanál objevil, pak také po 21 měsících zmizel.

BRAND24

Z ARCHIVU: Top Shop už má svojí nekódovanou satelitní televizi. Vysílá i pro Česko

Distribuce Top Shop TV prostřednictvím družice byla pro jeho provozovatele pochopitelně výhodná, ale pravděpodobně i zbytečně nákladná. Stejný program mohly v jednu chvíli vidět nejen zákazníky teleshoppingové obchodu, ale i satelitní diváci, a to bez nutnosti použití jakékoliv dekódovací karty. Do další fáze své existence přešla stanice v listopadu 2011, kdy zařadila do svého vysílání i lokalizované „pořady“, tedy nabídku produktů přímo pro náš region. Provozovatelem stanice je společnost Studio Modena, která má v této oblasti již dvadvacetiletou praxi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).