Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku TechniSat DigiPal DAB+: terestrický přijímač v unikátní kombinaci DVB-T2 a DAB+ od anonym - Zatím byste si musel pro přijímač bohužel zajet...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2017 11:23

    bez přezdívky

    Zatím byste si musel pro přijímač bohužel zajet do Německa. Až bude u nás konečně schválena patřičná legislativa a vejde ve známost případné kódování, není nic snadnějšího upravit softwarově tento přijímač i pro náš trh. Pokud Němci zjistí odbyt pro tento přijímač i v Čechách nebude to pro ně problém. Se zlevněním bych počítal ale v delším časovém horizontu. TechniSat je značka a ta nerada zlevňuje, zvláště v době, kdy je o tento přijímač tak velký zájem.

  • 18. 4. 2017 15:48

    Steve

    To se dalo čekat že bude i zpětně kompatibilní .... ;-)

    Jinak ten DAB+ tam je tak leda na pí pokud není v samotném boxu i repráček. Pouštět DAB v nutnosti s Tv mi připadá hodně dementské řešení. 1 repráček zabudovaný v boxu by je finančně nijak výrazně nepodražil.

  • 17. 4. 2017 17:50

    bez přezdívky

    Dobrý den,
    jen jeden postřeh ... psal jsem přímo TechniSatu ohledně jejich přijímačů, včetně tohoto, odpověděli mi, že všechny jejich přijímače jsou ohledně DVB-T2 (HEVC 265) i ohledně DVB-T (MPEG2 i MPEG4 h264 AVC).plně kompatibilní, že po této stránce jsou na to zkoušeny. Rád bych si takový přijímač nejpozději příští rok koupil, se značkou TechniSat mám ty nejlepší zkušenosti. Pokud předpokládám, že v DVB-T2 už nebudou vysílány všechny dosavadní streamy rádia, resp. že aspoň některá rádia půjdou pouze v DAB+, pak se takový přijímač docela hodí. Navíc předpokládám, že po odeznění prvotního boomu v Německu přijímač výrazně zlevní. Když vezmu klady, jsou to: kompatibilita se všemi potřebnými formáty, možnosti nahrávání i přehrávání videa, fotek, hudby, HbbTV, DAB+ rádio. Jediným "záporem" je čtečka karet pro dekódování placeného obsahu, která by nemusela být kompatibilní s eventuelním naším kódovaným vysíláním - jenže kdo ví, zda se bude u nás vysílat něco v DVB-T2 kódovaně? ČT bude vysílat ve full HD i tak, a pro ostatní programy dosavadní rozlišení jako v prvním DVB-T2 multiplexu stačí (i tak je vyšší, než běžný PAL). Pokud budete mít někdo zkušenosti, dejte vědět. Předem děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).