Hlavní navigace

TechniSat DigiPal DAB+: špičkový přijímač v unikátní kombinaci DVB-T2/DAB+ v prodeji i u nás

7. 8. 2017
Doba čtení: 15 minut

Sdílet

 Autor: TechniSat
Německo již několik měsíců postupně v oblastech s největší penetrací obyvatelstva zahajuje řádné vysílání pozemního DVB-T2. U nás zatím budujeme a vysíláme v přechodových sítích. Řádné vysílání se ale blíží…

Německá firma Dauner TechniSat začala nabízet škálu pozemních přijímačů DVB-T2/HEVC pro německý trh od jednodušších a levných až po špičkové kombinované s dalšími funkcemi.

Podařilo se získat k testu nejdražší, ale také nejlépe vybavený přijímač v kombinaci, která je ve světě zatím unikátní. Vzhledem k tomu, že byl primárně určen pro německý trh, je speciálně vybaven i pro německou službu FreeNet TV s podporou dekódování Irdeto.

Původně se s prodejem těchto přijímačů v České republice nepočítalo.

Po zveřejnění a seznámení s přijímačem na našem webu v dubnu si značné množství českých diváků přijímač začalo objednávat v Německu prostřednictvím různých prodejců. TechniSat se proto rozhodl nabízet tyto přijímače i u nás prostřednictvím dovozce a prodejce Omko Digital, a. s.

K TÉMATU: Na domácí trh míří další Technisaty pro budoucí DVB-T2/HEVC

TechniSat DigiPal DAB+: terestrický přijímač v unikátní kombinaci DVB-T2 a DAB+ (podrobný popis)

Test Technisat DigiPal Isio HD: jeden z mála set-top boxů s HbbTV. A výtečný

Test Technisat DigiPal T2 DVR: kvalitní, rychlý a citlivý. A také trochu svůj

TechniSat u přijímače DigiPal DAB+ spojil televizní pozemní příjem v DVB-T2/HEVC/H.265 s příjmem digitálního rozhlasu DAB+. Tuto kombinaci ještě žádný jiný výrobce nenabízí. V tomto provedení tak jde o unikátní produkt, který je prvním na světě. Tlačítkem TV/RADIO na dálkovém ovladači snadno přepínáte mezi televizními kanály ve špičkové HD a SD kvalitě a rozhlasovými programy v DAB+ a těmi vysílanými v DVB-T multiplexech. Přijímač ale podporuje i interaktivní internetové služby a hybridní vysílání HbbTV, které se u nás v poslední době velice rozvíjí. Umožňuje také nahrávání televizních pořadů na externí USB úložiště a navíc umí přijímač ovládat i prostřednictvím aplikace.

TechniSat DigiPal DAB+ se dodává ve dvou barevných provedeních.
Autor: TechniSat

TechniSat DigiPal DAB+ se dodává ve dvou barevných provedeních.

Přední panel

Přijímač klasického tvaru TechniSatu se prodává ve dvou barevných modifikacích, v černé a stříbrné. Má čtyřmístný sedmisegmentový numerický displej. V provozu zobrazuje předvolbu kanálů a schematicky i další stavy. V pohotovostním režimu zobrazuje přesný čas, pokud si v Menu nastavíte a vyberete kanál, ze kterého chcete přesný čas sdílet. Na předním panelu jsou také tři základní tlačítka pro „nouzové“ ovládání. Je trochu nepříjemné, že numerický displej přijímače zobrazuje v provozu pouze čísla předvoleb bez názvů stanic, nicméně názvy stanic se samozřejmě zobrazují na obrazovce televizoru.

TechniSat DigiPal DAB+ – zadní strana.
Autor: TechniSat

TechniSat DigiPal DAB+ – zadní strana.

Zadní panel

Zadní panel je osazen duálním tunerem pro televizní frekvence DVB-T/DVB-T2 a rozhlasové DAB+ pro III. pásmo. Jak vidíte z obrázku, je tu jediný IEC port pro vstup signálů z obou pásem (č. 8). Signál z obou antén musí být tedy sloučen do jednoho svodu, nebo je nutné použít kombinovanou anténu pro obě pásma.

Dalšími rozhraními jsou HDMI 1.4 CEC (současné ovládání přijímače a TV, č. 9), digitální koaxiální audiovýstup (č. 10), 10/100 Ethernet (RJ-45, č. 11) a dvě rozhraní USB pro aktualizaci přijímače, nahrávání pořadů na externí disk a přehrávání vlastních záznamů, nebo připojení Bluetooth, např. pro externí reproduktory, sluchátka, klávesnice atd. (č. 12). Je tu i jeden SCART pro výstup na analogové zařízení (č. 13). Zcela vlevo je vstupní konektor pro externí napájení 12 V / 1,5 A z dodávaného síťového napáječe (č. 7).

Chybí zde analogový stereo audiovýstup, ale ten lze případně lehce získat redukcí ze SCART portu.

Síťový napáječ.
Autor: Čestmír Polák

Síťový napáječ.

Síťový napáječ

Napájení přijímače zajistí tento externí adaptér 12 V / 1,5 A.

Dálkový ovladač TechniSat DigiPal DAB+.
Autor: TechniSat

Dálkový ovladač TechniSat DigiPal DAB+.

Dálkový ovladač

Klasický tvar luxusního dálkového ovladače, na který jsme zvyklí i z jiných výrobků TechniSatu, je použit i pro tento přijímač. Tlačítkem TV/RADIO přepínáme mezi DVB-T/DVB-T2 a DAB+. Dále je zde například tlačítko WWW, které přepne přijímač do internetových aplikací.

Zařízení lze ovládat také prostřednictvím aplikace Connect na chytrých telefonech a tabletech, což je výhodnou alternativou k tradičnímu dálkovému ovladači.

Na bocích přijímače najdeme rozhraní pro přístupovou kartu Irdeto (vpravo) a štěrbinu čtečky karet SD/MMC (vlevo).
Autor: Technisat

Na bocích přijímače najdeme rozhraní pro přístupovou kartu Irdeto (vpravo) a štěrbinu čtečky karet SD/MMC (vlevo).

Irdeto pro službu FreeNet TV

Přijímač má již zabudovaný dekodér Irdeto cloaked CA pro příjem služby FreeNet TV v Německu. Po zaplacení předplatného se přijímač na dálku odblokuje pro příjem placených programů. Je to bezkartový kódovací systém, jehož údaje jsou již v samotném čipu přijímače dekodéru Irdeto. Navíc je k dispozici i funkční čtečka karet Irdeto pro případné jiné poskytovatele, kteří k tomu využívají svoji přístupovou kartu.

Instalace

Automatická instalace začíná výběrem jazyka (můžeme vybírat ze čtrnácti). Český jazyk je v nabídce přítomen na rozdíl od slovenštiny. Následuje volba země instalace (výběr ze 30 států, včetně Slovenska). Nastavení státu je důležité pro správné automatické nastavení času (letního, nebo zimního).

Další položkou při automatické instalaci je povolení k přístupu na internet. V následujícím kroku můžeme ponechat přednastavený formát obrazu 16:9, nebo jej později změnit na 4:3. Následuje krok k Nastavení antény:

Kontrola signálů v digitálním rozhlasovém a televizním pásmu v místě příjmu, aktivní muxy se zobrazují na grafu v zelené barvě.
Autor: Čestmír Polák

Kontrola signálů v digitálním rozhlasovém a televizním pásmu v místě příjmu, aktivní muxy se zobrazují na grafu v zelené barvě.

Při prvotní instalaci se okno nastavení automaticky otevře, později se k němu dostanete přes Hlavní menu, Nastavení, Antenna setting, kde otevřeme okno s grafem signálů.

Pokud využíváme anténu se zesilovačem bez vlastního napájení, musíme v tomto menu nastavit napájení antény na „zapnuto“. V opačném případě nastavíme „vypnuto“.

V grafu se zobrazuje spektrum od 5. do 69. kanálu. Užitečný přítomný signál se zobrazuje v podobě zelených sloupců. Ve III. pásmu to budou zpravidla signály digitálního rozhlasu, následují signály DVB-T spolu s DVB-T2 a v horním pásmu, kde je již uplatněna I. digitální dividenda, se zobrazí přítomné signály z LTE.

Tento graf nám může významně pomoci při nasměrování individuální antény nebo k doladění předzesilovače.

Další položkou instalace je Konfigurace pro internet a lokální sítě. Musíme být však předem připojeni kabelem, nebo přes Wi-Fi dongle. Po automatickém připojení a testu se zobrazí rychlost připojení sítě. Po tomto kroku již v dalším okně povolíme automatické vyhledávání kanálů. Naladí se televizní i rozhlasové multiplexy a také všechny přítomné kanály DAB+. Přijímač si naladěné kanály sám roztřídí do seznamů stanic.

V dalším kroku se prohledají internetové seznamy ISIO. Po nahrání dat SFI (EPG) se inicializuje programový průvodce, což trvá i více než 10 minut.

Instalace končí nabídkou k registraci přijímače. Tu můžete uskutečnit i později z Hlavní nabídky, Nastavení, Zvláštní funkce a Registrace výrobku.

SFI (EPG) se aktualizuje automaticky v noci (nastaveno na 2:00) na následující den. Můžeme ho však aktualizovat kdykoliv ručně.

Programová nabídka může být zobrazena až na 4 týdny dopředu. V praxi však stanice uvádějí programy zpravidla pouze na 14 dnů dopředu.

Menu přijímače disponuje ještě mnoha dalšími nastaveními, například si můžete v menu přijímače zvolit menší font, čímž se na obrazovku dostanou např. v EPG celé neoříznuté názvy programů.

Podrobnosti o kanálu.
Autor: Čestmír Polák

Podrobnosti o kanálu.

Podrobnosti o přijímaném TV kanálu

Technické parametry televizních nebo rozhlasových multiplexů zjistíme, pokud na dálkovém ovladači stiskneme tlačítko OPT. Vpravo dole na obrazovce pak zvolíte Stav a poté Kanál, nebo Audio/Video podle toho, které parametry si hodláte zobrazit. Otevřená okna vám nabídnou velice podrobné informace, například sílu a kvalitu, bitovou rychlost, obnovovací kmitočet, zvukový mód, velikost rozlišení obrazu atd. Na dálkovém ovladači je ještě tlačítko okamžitého přístupu k těmto informacím, které má žlutou barvu.

TechniSat má tuto službu velice propracovanou. Podobnou službu mají i některé linuxové přijímače různých výrobců.

Aktualizace softwaru

Po uvedení přijímače do provozu jsem záhy nalezl na stránkách TechniSatu aktualizovaný software. Původní verzi 2.71.0.4 z letošního května jsem tedy nahradil verzí 2.72.0.5 z června. Po aktualizaci jsem však neshledal v chování přijímače žádný rozdíl.

Návod na aktualizaci softwaru je součástí balíčku uloženém v zipu v německy psaném textovém dokumentu.

Možnosti volby formátování externího USB úložiště jsou velké.
Autor: Čestmír Polák

Možnosti volby formátování externího USB úložiště jsou velké.

Nahrávání na externí disk

Při nahrávání SD a HD pořadů na flash disk, pevný disk nebo SD kartu není možné současně sledovat jiný kanál než ten, který se současně nahrává, a to ani z téhož muxu. To je jedna z mála negativních vlastností přijímače. Při nahrávání lze ale sledovat dříve pořízené záznamy, nebo záznamy z jiného zdroje uložené na disku, včetně prohlížení fotografií.

Výborné je, že lze nahrávat audio i ze zvolených rozhlasových stanic vysílané v DVB-T multiplexech. Záznamy z rozhlasových stanic v DAB+ nelze pořizovat.

Pořízené nahrávky událostí je možné také stříhat, ale pouze v případě, že disk je formátovaný souborovým systémem FAT32. Samozřejmostí je zde také funkce TimeShift, tedy sledování živého TV vysílání se zpožděním.

Přijímač ukládá pořady ve formátu TS (transport stream). Ten obsahuje video, všechny audiokanály, teletext a titulky.

Služba FreeNet TV

FreeNet TV, nabídka Media Broadcast GmbH, je výhradně určena pro použití ve Spolkové republice Německo. Služba zahrnuje příjem soukromých kanálů v rozlišení Full HD a byla k dispozici zdarma až do konce června 2017. Od července je kódována a zpoplatněna, kanály v rozlišení SD jsou dále vysílány volně bez kódování.

V příhraničí s Německem, Rakouskem a dalšími státy by se mohl přijímač mimo českých výborně uplatnit i pro příjem těchto programů. V případě DAB+ je možnost příjmu zahraničních muxů ještě větší.

Pro majitele tohoto přijímače, kteří jsou v dosahu německých signálů, musím uvést, že HD kanály soukromých televizních stanic v německé službě FreeNet TV je možno sledovat pouze po zaplacení předplatného, které činí 69 € na rok (v příslušenství k přijímači je kartička, na které jsou ke každému přijímači uvedeny jedinečné identifikační přihlašovací údaje). Ostatní německé kanály zpravidla v SD rozlišení lze sledovat volně.

Přijímač podporuje přehrávání záznamů:
Foto: prohlížení JPG, PNG, TIF, BMP, GIF (ne animovaný).
Audio: MP3, MP2, M4A, AAC, WMA, FLAC, WAV, AC3, Oga, AIFF.
Video: AV kontejnery ASF, TM, TM4, MPEG, MPG, VOB, MKV, AVI, MOV, MP4, M4V, MTS, M2TS, VOB, AVI, DIVX, XVID.
Kompatibilní je s kodeky: VC1, MPEG-2, MPEG-4 část 2, H.264, H.265 (HEVC), MOV DivX.
Formátování disku je možné souborovým systémem FAT32, TSD, NTFS, EXT3, HFS nebo HFS+. Přijímač bez problému přeformátuje i větší disky (přesahující 500 GB) na FAT32.

Další funkce a možnosti

SFI (SiehFernInfo) DigiPal DAB+ je digitální programový průvodce (Program Guide, EPG), který poskytuje podrobné informace o programu pro desítky digitálních televizních a rozhlasových stanic zobrazujících se na displeji TV. Programového průvodce si můžeme zobrazovat v několika režimech. Zde můžeme také předprogramovat události, které chceme nahrávat.

Služba Autoinstall a ISI Mode je intuitivní a pomáhá s instalací a nastavením přijímače.

DAB+ rovněž podporuje automatickou aktualizaci softwaru. I při změně kmitočtu služba ISIPRO vždy naladí aktuální programy, aniž bychom museli spustit ladění manuálně.

Přijímač je nadstandardně vybaven funkcemi a opatřen jedinečným softwarem výrobce, který je specifický pro výrobky této firmy. Navíc TechniSat poskytuje svým výrobkům soustavnou softwarovou péči i delší dobu po uvedení na trh a případná vylepšení nebo jiné úpravy firmware jsou vydávány v nepravidelných aktualizacích. V menu přijímače si můžete nastavit sledování případných změn.

Širokopásmové připojení

Při používání nadstandardních funkcí je vyžadováno širokopásmové připojení k internetu. To lze uskutečnit pevným připojením k síti kabelem, nebo použít bezdrátové připojení přes USB Wi-Fi adaptér, který je nabízen jako doporučené příslušenství (Teltronic ISIO TC USB-WLAN Adapter). Volba aplikací a internetových služeb je závislá na třetích stranách a může se měnit. Rozsah aplikací a internetových služeb třetích stran je závislý na zařízení a může se lišit také obsahem. Některé aplikace pak mohou nabízet i placený obsah. Internetová technologie TechniSat ISIO poskytuje přístup ke knihovnám médií, různých aplikací nebo HbbTV.

HbbTV na Prima Play.
Autor: Čestmír Polák

HbbTV na kanálech FTV Prima.

HbbTV

Tento přijímač podporuje i hybridní vysílání HbbTV, pokud je připojen prostřednictvím ethernetového kabelu přes rozhraní RJ-45, nebo je připojen pomocí doporučeného modulu Wi-Fi do jednoho ze dvou USB. Pohyb v menu hybridní služby je velice rychlý, je bezchybně zobrazována i česká diakritika. Bez problémů rozjedete i nabízená videa ve vysokém rozlišení. Z televizních společností aplikaci HbbTV najdete, kromě České televize, také u FTV Prima, skupiny Nova, kanálech Óčka nebo u Šlágr TV. Připojením získáme mj. přístup k on-line službám, jako jsou mediální centra, včetně videopůjčoven apod.

Část seznamu uložených DAB+ rozhlasových stanic.
Autor: Čestmír Polák

Část seznamu uložených DAB+ rozhlasových stanic.

DAB+

Přidaná hodnota tohoto přijímače je také v příjmu rozhlasových digitálních multiplexů DAB+. Přijímač prohledá automaticky celé pásmo, nebo můžete při vyhledávání zadat přímo požadovaný multiplex. Při automatickém prohledávání celého III. pásma má přijímač velkou výhodu v tom, že uloží vše, co naladí, tedy nesmaže multiplexy od totožného operátora nebo sítě, které vykazují alespoň částečně shodný obsah. To některé DAB+ přijímače neumožňují.

TechniSat DigiPal DAB+ má u mne také dva minusové body. Prvním je společný vstup pro anténu, je totiž společný jak pro pásmo DAB+, tak pro DVB-T/DVB-T2. Signály je nutno tedy sloučit. Druhým minusem je nemožnost zobrazení doplňkových obrázků, tzv. Slideshow. V nich jsou na dražších DAB+ přijímačích s barevnými displeji zobrazovány doplňkové obrazové informace: fotografie interpretů a moderátorů, pohledy do studia a další. Soudím, že byla tato možnost vypuštěna proto, že by byl obrázek na velkých zobrazovačích velice malý vzhledem k jeho nedostatečnému rozlišení.

Na televizní obrazovce tak můžete sledovat kromě názvu stanice „pouze“ rotující radiotext.

Cena v Německu a u nás

TechniSat DigiPal DAB+ je nyní v Německu k dispozici ke koupi za 170 až 199 €. V testech německých časopisů se tento přijímač umístil na prvním místě.

Nechci zde polemizovat o jeho ceně, která se zdá na naše poměry být vysoká, ale když si spočítáme, že se DVB-T2 boxy prodávají přibližně od 40 € za nejjednodušší až 170 € za tuto špičkovou sestavu kombo s přijímačem DAB+ a síťovými službami, je cena setu pro německý trh přijatelná. Cena v České republice se samozřejmě odvíjí od aktuálního kurzu eura.

Citlivost tunerů

Přijímač si umí skvěle poradit i se značně slabým nebo zarušeným signálem. Platí to jak pro DVB-T2, tak pro DAB+. Hodí se tedy i pro dálkový příjem. Lehce strčí do kapsy i dražší DAB+ přijímače. Výhodou je také to, že přijímač automaticky uloží všechny muxy, které naladí, a nevynechá ani ty se slabším signálem. Můžete si tedy poté vybrat, které si ponecháte v seznamu nebo které odstraníte. Samozřejmostí je také manuální proladění pásma podle vlastního výběru na požadovaných kmitočtech. Tento týden upozornil například na příjem DAB+ radia z německého vysílače Ochsenkopf na části našeho území na webu Českého rozhlasu Lukáš Polák.

Ve výše uvedené fotogalerii se můžete podívat na dálkový příjem německých stanic v Praze. Dokumentuji tak citlivosti tunerů jak pro DAB+, tak pro DVB-T2. Vyžaduje to však „dobré místo“, výkonnou anténu (případně i s rotátorem) jak pro TV pásmo, tak pro DAB+.

Některé muxy umožňují stálý příjem, ostatní pouze při dobrých podmínkách k šíření signálů zpravidla ráno do deváté hodiny.

Protože některé německé stanice vysílají i HbbTV, můžete je mít také k dispozici přes červené tlačítko.

Přijímač je pro příjem českého vysílání v DVB-T/DVB-T2 zcela způsobilý a neshledal jsem nic, co by bránilo jeho certifikaci a udělení nálepky „DVB-T2 ověřeno“ Českých Radiokomunikací. Proti levnějším modelům podporuje i HbbTV. Přijímač však nesplňuje podmínku D-booku na slot CI+, má však ještě navíc integrováno Irdeto se šachtou pro přístupovou kartu. D-book ale i tak umožňuje pro tuto možnost výjimku. Další podmínka poskytovat český manuál, který je povinnou součástí prodávaných zařízení v ČR, je také splněna. Menu přijímače je z 95 % české.

V menu přijímače také pod položkou Backup settings to file můžeme provést zálohu celého systému, všech nastavení, včetně programů na vložený USB flash disk. Obnova z vytvořené zálohy je možná v menu v nabídce Restore settings from file.

Na co se v DVB-T2 můžeme brzy těšit v HD?

Za několik týdnů začne v přechodové síti 11 vysílat zdarma Česká televize všechny své kanály v HD. Podle posledních zpráv se brzy s HD programy přidá i Radim Pařízek, který se chystá vysílat v přechodové síti 13 Prima Comedy Central HD a JOJ Family HD.

Stále není jasné, zda se komerční televize Nova a Prima stanou součástí DVB-T2 v HD podobě. Vzhledem k tomu, že vyžadují za HD šíření nemalé poplatky a terestrické vysílání je zatím zdarma, může se stát, že se s nimi setkáme pouze v SD podobě. Vše naráží také na vybavenost některých přijímačů pro kódování a může nastat situace, kdy budou HD stanice vysílány přes hybridní vysílání (HbbTV), kde by individuální platby za příjem služby poskytovateli obsahu byly možné. Něco podobného právě teď řešila veřejnoprávní televize ARD v Německu. Z nedostatku místa v jejich veřejnoprávním muxu vyřešili šíření vzdělávacího kanálu ARD-alpha prostřednictvím hybridní aplikace HbbTV. Přijímače tudíž musí být vybaveny HbbTV s připojením k internetové síti.

Navigátor (NAV), je nejdůležitější rozcestník.
Autor: Čestmír Polák

Navigátor (NAV) je nejdůležitější rozcestník.

Doporučení je jednoznačné

Už končím, i když jsem se o všem stejně důležitém vzhledem k rozsahu článku nemohl zmínit. Závěrem bych proto chtěl všem zájemcům o tento přijímač sdělit své pocity. Někdy se člověk pro něco nadchne a musí to okamžitě mít. Poté, až si „to“ pořídí, již toto nadšení pomine. To však není příběh tohoto přijímače. Jsem po čtrnáctidenním prověřování stejně nadšený jako v době před několika měsíci, kdy jsem si o přijímači mohl pouze přečíst na firemních stránkách TechniSatu. Cena přijímače je sice exkluzivní, ale to je i přijímač, který je „nadupaný“, nadčasový a spolehlivý. Směnný kurz koruna/euro může cenu postupně o něco snížit, jde to však pomalu.

Setkal jsem se pouze s jednou vážnější chybou, kdy po přepnutí TV/RADIO a opačně někdy zamrzlo Audio. Stačilo však přepnout na TV seznam a vrátit se zpět k rozhlasovému seznamu.

Z dalších vlastností přijímače

  • Podtitulky jsou zobrazovány jak DVB, tak i teletextové.
  • Přijímač podporuje mód zvuku „audio description“ – „audiopopis“ (AD).
  • Je možno vypnout ochranu proti kopírování HDCP.
  • Přijímač podporuje tři možnosti příjmu rozhlasového vysílání:
  • Rozhlasové programy vysílané v DVB-T multiplexech.
  • Rozhlasové programy vysílané v DAB+.
  • Rozhlasové programy vysílané prostřednictvím internetového připojení (stovky stanic z celého světa).

Z dalších technických vlastností

  • Audionormy: BG FM stereo, DK mono
  • Dekódovací systém (Common Interface): Irdeto
  • Spotřeba elektrické energie v zapnutém stavu: < 5,8 W
  • Spotřeba energie v pohotovostním režimu: < 1 W; spotřeba energie v pohotovostním režimu (rozsvícená LED): < 1,5 W
  • Příjem DAB: digitální pásmo III, DAB, DAB+ (174–240 MHz)
  • Programová paměť: 5000 pozic
  • Teletext
  • Časovač
  • Demodulace: QPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM
  • Tuner DVB-T2: DVB-T2/HEVC (H.265)
  • Podporované formáty a kodeky: MP3; JPEG, PNG; MPEG-2, VC-1, H.265; formát záznamu videa TS
  • Rozměry přijímače (švh): 210 × 40 × 130 mm
  • Současná cena přijímače: 5389 Kč
TechniSat DigiPal DAB+ – balení.
Autor: Čestmír Polák

TechniSat DigiPal DAB+ – balení.

Balení TechniSat DigiPal DAB+

  • Balení DigiPal DAB+ obsahuje:
  • digitální přijímač
  • HDMI kabel
  • příručka
  • na CD podrobný manuál v němčině
  • dálkový ovladač
  • 2 x AAA baterie
  • externí síťový zdroj

Autorizovaným dovozcem těchto set-top boxů je firma Omko Digital, a. s. Stránku prodejce včetně aktuální ceny najdete zde.

BRAND24

Poslední software pro tento přijímač ze dne 11.7.2017.

Manuál přijímače je popsán na 220 stránkách, což ukazuje na množství nastavení a funkcí, kterými disponuje. Chcete-li se s ním v němčině podrobně seznámit, naleznete ho na stránkách německého TechniSatu.

Co si myslíte o integraci DVB-T2/HEVC, HbbTV a DAB+ do jednoho přijímače?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).