Hlavní navigace

Švýcarská veřejnoprávní televize v nabídce pozemní digitální TV v Rakousku

15. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Spolupráce mezi jednotlivými německy hovořícími zeměmi funguje na vysoké úrovni. Příkladem je stanice 3sat, která vzniká v kooperaci veřejnoprávních televizí z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Obyvatelé Rakouska už mohou prostřednictvím pozemní digitální televize, která pokrývá signálem téměř celý stát, sledovat také veřejnoprávní vysílání ze Švýcarska, konkrétně program SRF Zwei. Stanice se stala součástí nabídky placené služby simpliTV, pro kterou je nutné vlastnit modul, případně oficiální přijímač společnosti Simpli Services. Programy v tomto balíku jsou bohužel navíc ještě přenášené ve standardu DVB-T2 a nikoliv DVB-T. Zařazení stanice SRF Zwei sice může vypadat jako kuriózní, ale v rakouském „pozemáku" už je možné naladit mimo jiné stanice Das Erste HD, ZDF HD, BR (Bavorsko) a další.

BRAND24

Ukázka z vysílání švýcarského veřejnoprávního kanálu SRF Zwei
Autor: repro foto SRF Zwei

Ukázka z vysílání švýcarského veřejnoprávního kanálu SRF Zwei

ČTĚTE TAKÉ: Veřejnoprávní kanál 3sat slaví třicet let, staví především na úspěšné spolupráci

Spolupráce mezi jednotlivými německy hovořícími zeměmi funguje na vysoké úrovni. Příkladem je stanice 3sat, která vzniká v kooperaci veřejnoprávních televizí z Německa, Rakouska a Švýcarska. Rakousko není jedinou „nešvýcarskou“ zemí, kde lze tento program naladit pozemní cestou. Stejná situace je i Jižním Tyrolsku (Südtirol), tedy severní Itálii. Díky historickým okolnostem tu mohou naladit i sesterskou stanici SRF eins. Zajímavou programovou nabídku čítající programy z několika států je do budoucna možné očekávat i v sousedním Německu. Na satelitu je vysílání stanic z portfolia SRG SSR s výjimkou stanice SRF Info kódováno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).