Hlavní navigace

Středočeši jsou bez televize. Vysílač Cukrák má až do 15 hodin výluku

12. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Radiokomunikace naplánovaly na dnešní den výluku středočeského vysílače Cukrák. Diváci se musí až do 15 hodin obejít bez televize i rozhlasu.

Část Středočechů se bude muset obejít až do dnešní 15. hodiny bez signálu digitální pozemní televize. Na dnešní den naplánovaly České Radiokomunikace výluku na vysílači Cukrák. Ta začala už úderem šesté hodiny ranní a v devět hodin dopoledne se k ní přidá také rozhlas. Jako náhradní zdroj signálu může posloužit ve vybraných oblastech vysílač Votice – Mezivrata, který ovšem nešíří multiplex 3.

ČTĚTE TAKÉ: Co uslyšíte v Praze, když mlčí Žižkov? Asi byste se divili

Z vysílače Cukrák nebude vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima love a Metropol TV, přiblížil mluvčí telekomunikačního operátora Kamil Chalupa a dodal, že výluka se týká také rozhlasového vysílání v pásmu VKV. Konkrétně jde o Český rozhlas Dvojka na frekvenci 100,7 MHz. Vysílač Praha – Žižkov určený pro potřebu zásobit signálem hlavní město, si odbyl svou údržbovou přestávku již 21. března.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).