Hlavní navigace

Steam a Steam Link na chytrých televizorech Samsung

17. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung
UVNITŘ VIDEO – Korejský výrobce začíná nabízet herní streamování pro všechny své Smart TV. Aplikaci Steam Link ale využijete i pro hru na vašem PC.

Služba Steam od společnosti Valve umožňuje svým předplatitelům vychutnat si tisíce počítačových her. Steam Link pak propojí váš počítač s velkou obrazovkou televizoru a nyní si už kvůli tomu nemusíte pořizovat specializovaný hardware. Pokud tedy máte Samsung Smart TV s operačním systémem Tizen.

Po stažení aplikace z platformy Smart Hub lze hry streamovat přímo z vašeho domácího PC, a to jak vaše vlastní, tak hry ze služby Steam. Hra přitom stále běží na vašem počítači (a je tedy využíván jeho hardware), televizor vlastně jen zobrazuje vzdálenou plochu, čehož můžete využít například i k promítání fotografií či videí. Televizor přitom může být s počítačem propojen drátově, nebo i bezdrátově.

NAPSALI JSME: Samsung QLED: čím větší televizor zakoupíte, tím více ušetříte

Test Samsung QE49Q7F z řady QLED.

Nová verze Tizen 4.0 je určena nejen pro TV Samsung

Aplikace Steam Link, která byla doposud k dispozici pouze na americkém trhu v bezplatné betaverzi, je nyní k mání v celkem 55 zemích, včetně USA, Velké Británie, Jižní Koreje a také Česka. U televizorů Samsungu pro rok 2017, včetně letos uvedených QLED, pak podporuje streamování v rozlišení Ultra HD (4K). Využít ji ale můžete i na chytrých televizorech z modelové kolekce 2016.

Steam Link vzbudil neuvěřitelný ohlas, a tak jsme rádi, že ho můžeme našim zákazníkům po celém světě nabídnout, uvedl Heeman Lee, viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics.

UX DAy - tip 2

Před stažením aplikace Steam Link je vyžadováno přihlášení k vašemu účtu u Samsungu, pokud ho nemáte, je zapotřebí ho založit. Je také nutné mít účet u služby Steam a před instalací aplikace si ověřit, zda máte ve vašem televizoru nejnovější firmware.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).