Hlavní navigace

Start stanice O2 Sport se blíží, očekávání operátora O2 jsou velká

1. 8. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Program má být atraktivní nejen co do množství fotbalových přenosů, ale i takzvanou multidimenzí, tedy revoluční možností, kdy si divák má možnost vybrat, co chce sledovat.

O2 Sport startuje přesně za týden

Vydatnou dávku fotbalu chystá pro své diváky nový tematický kanál O2 Sport, který bude od 8. srpna exkluzivně dostupný v nabídce IPTV O2TV a její mobilní verzi O2TV Go. Kromě nejatraktivnějšího zápasu domácí Synot ligy a prestižní UEFA Champions League (130 zápasů) se fanoušci mohou těšit také na anglickou Premier League, na níž O2 získala sublicenci na jeden rok. Tu bude O2 Sport vysílat vedle stávajícího Digi Sportu, pro nějž má exkluzivní práva na kabelové šíření v České republice. O2 Sport nabídne Premier League s českým komentářem a vlastním studiem. Digi Sporty budou fungovat jako alternativa a v nabídce operátora, stejně jako ostatní sportovní kanály, zůstávají.

Jaké sporty uvidí diváci na novém tematickém kanálu dále? Bude to mimo jiné rallye WRC, které se na obrazovkách poprvé objeví 20. srpna. V říjnu na O2 Sport ještě přibudou čtvrteční přenosy z nejlepší basketbalové soutěže Evropy –  Euroligy, chybět nebudou ani přímé přenosy všech volejbalových zápasů Evropských šampionátů, 8 závodů světového poháru v plavání FINA, živé přenosy i záznamy boxu, kickboxu a MMA i vybrané turnaje okruhů ATP a WTA. Firma zákazníkům nabídne u O2 Sport i klasické služby IPTV – nahrávání, zpětné přehrání a podobně.

Lukáš Polák: O2 Sport nabídne Premier League v češtině, Digi Sporty si O2TV ponechá

Lukáš Polák: O2 rozjíždí kampaň ke kanálu O2 Sport, sází na multidimenzi

Česká televize představila podzimní program

Doktor Martin, Labyrint, Místo zločinu Plzeň a sitcom Rudyho má každý rád, to jsou novinky v oblasti hrané tvorby, které Česká televize nabídne od podzimu 2015. První z nich, natáčený převážně v beskydských exteriérech, představí Miroslava Donutila v roli špičkového chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem v malém městě. Režisér seriálu Petr Zahrádka připravil pro Českou televizi také adaptaci slavného amerického seriálu ověnčeného cenami Emmy Everybody loves Raymond s Jitkou Schneiderovou a Sašou Rašilovem v hlavních rolích.

Zcela jiný žánr představují další nové seriály. Místo zločinu Plzeň Jana Hřebejka je šestidílnou kriminální sérií navazující na českou detektivní tradici drobnokresbou charakterů i specifickým humorem. Její příběhy spojuje prostředí, lidé daného regionu a tým vyšetřovatelů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem. Labyrint Jiřího Stracha oproti tomu čerpá z inspirace severským noirovým dramatem. Představí Jiřího Langmajera a Zuzanu Kanócz jakou nesourodou dvojici pátrající po původu série vražd, loupeží a naaranžovaných nehod.

Lukáš Polák: Podzim České televize: Doktor Martin, Místo zločinu Plzeň, Labyrint a StarDance

Mňau TV se zaměří na milovníky psů a koček

Provozovatel Mňam TV, společnost CE Media, si u Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV), registroval na konci minulého pracovního týdne nové ochranné známky Mňau a Mňau TV. Oba mají shodné termíny zápisu – čtvrtek 23. července. Češi z průzkumů vycházejí jako jedni z největších milovníků domácích zvířat na světě, navíc existuje, a neustále vzniká, bezpočet materiálů vytvářených samotnými majiteli – obou těchto faktorů lze využít. Přímé zapojení diváků bude jednoznačně tvořit důležitou součást vysílání, konstatoval spolumajitel CE Media Pál Milkovics pro Hospodářské noviny.

Mňau TV se má podle listu objevit v celoplošném zemskému multiplexu 4. Kanál má o něco větší počáteční náklady než sesterská Mňam TV, ale zároveň by měl mít levnější provoz, doplnil Milkovics. CE Media šíří svůj prozatím jediný televizní kanál prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací a Multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, kterou vlastní ostravský podnikatel Radim Pařízek. Ten taktéž provozuje skrze Progress Digital zemskou Regionální síť 7, plnoformátovou televizi Relax a rockovou televizi Rebel.

Lukáš Polák: Odstartuje televize Mňau, sesterský projekt Mňam TV pro majitele domácích mazlíčků

Stručně

Na nedostatečnou vybavenost satelitními přijímači pro sledování programů ve vysokém rozlišení (HDTV) si postěžoval operátor Skylink. Pokud by se tato situace co nejdříve nezměnila, byla by pozice Skylinku po ukončení SD vysílání tristní. Velká část naší zákaznické báze by nemohla sledovat své oblíbené programy, konstatoval operátor.

Lukáš Polák: Skylink: Vybavenost přijímači pro HDTV je tristní, mohla by ohrozit naší pozici

Kampaň, kterou spustil provozovatel plnoformátové Televize Barrandov v jejím vysílání a na webu www.satelitzdarma.cz, v posledních dnech pěkně zamotala hlavu některým manažerům operátorů a například i zástupcům Českých Radiokomunikací.

Lukáš Polák: Satelit zdarma? Kdepak! TV Barrandov láká kampaní na chystaný seriál

Satelitní operátor Skylink, respektive jeho provozovatel, lucemburská společnost M7 Group, už nyní nebude mít důvod, aby v nabídce „držel“ panevropský tematický kanál Eurosport ve standardním rozlišení obrazu (SD). Eurosport HD už je nově dostupný nejen předplatitelům balíčků Kombi, HD Plus, Multi HD a Komplet, ale i nižších nabídek.

Lukáš Polák: Satelitní služba Skylink muže odpojit Eurosport SD, klientům nabídne HD verzi

V intenzivních jednáních, týkajících se vstupu do Regionální sítě 8, je nyní s Českými Radiokomunikacemi, podle informací serveru DigiZone.cz, tematická stanice regionalnitelevize.cz. Provozovatel stanice by tak výrazně zvýšil svůj rozsah sítě a pozemní cestou by pokryl více než 50 % populace České republiky.

Lukáš Polák: Regionalnitelevize.cz usiluje o vstup do DVB-T multiplexu Radiokomunikací

Český rozhlas Plus, který začne od 2. listopadu vysílat v pásmu VKV, využije v Praze s největší pravděpodobností pro šíření v pásmu FM frekvenci 92,6 MHz. Na středečním zasedání Rady ČRo to naznačil Jan Menger, náměstek generálního ředitele veřejnoprávní instituce pro regionální vysílání

Lukáš Polák: Český rozhlas naznačil chystané změny ve své VKV síti, dotknou se i Prahy

BRAND24

Kompletně novou aplikaci pro chytré televizory (Smart TV) chystá podle informací serveru DigiZone.cz pro své diváky společnost HBO Europe, která v České republice a na Slovensku provozuje kanály HBO a Cinemax. Přepracování aplikace se týká pochopitelně služby HBO GO, která nabízí seriály z produkce prémiových programů, filmy běžící aktuálně ve vysílání i různé dokumenty a případně i koncerty.

Lukáš Polák: HBO chystá kompletně novou aplikaci pro chytré televizory

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).