Hlavní navigace

Start nového kanálu Primy je na spadnutí. Očekávání jsou velká

3. 11. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Odborná i laická veřejnost napjatě očekává spuštění dokumentárního kanálu Prima Zoom, pro nějž už Prima Group získala licenci

Prima získala licenci pro svůj dokumentární kanál

Licenci pro celoplošné pozemní a satelitní digitální vysílání získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) čtvrtý program Primy, dokumentární kanál Prima Zoom. Podle radních by mělo jít o tématickou stanici, která bude nabízet několik podobných žánrů – dokumentární seriál, dokumentární film, magazín a další typy pořadů. Zpočátku by měl vysílat 15 hodin denně, později přejde na celodenní vysílání.

Prima Zoom by se podle informací serveru DigiZone.cz měla objevit v celoplošném pozemním multiplexu 3, který prostřednictvím společnosti Czech Digital Group provozují České Radiokomunikace. V této síti už vysílá ženský kanál Prima love. Televizi začne od chvíle, kdy FTV Prima převezme písemné rozhodnutí o udělení licence, běžet 360 denní zákonná lhůta pro zahájení vysílání.


Foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Vedení Primy včele s generálním ředitelem Markem Singerem brzy představí veřejnosti svůj nový dokumentární kanál.

Jan Potůček: Prima Zoom, čtvrtý program Primy, získal licenci pro pozemní a satelitní vysílání

Nově se propadly příjmy z reklamy o pětinu

Meziroční propad příjmů z prodeje reklamních časů o 22 procent zaznamenala ve třetím čtvrtletí letošního roku televize Nova. Zatímco loni ve třetím kvartálu inkasovala od inzerentů 55,279 milionu dolarů, letos to bylo jen 42,933 milionu. Vyplývá to z hospodářských výsledků majitele Novy, mediální skupiny CME, za třetí čtvrtletí a prvních devět měsíců letošního roku, které koncern zveřejnil v noci na středu. Od listopadu proto Nova plošně snižuje honoráře pro externisty.

Příjmy klesaly majiteli Novy ve všech zemích, kde působí. V České republice, která je pro celou skupinu klíčová, byl ale pokles nejvíce citelný, protože zde generuje nejvíce peněz. Za prvních devět měsíců letošního roku se příjmy Novy meziročně propadly o 18 procent. CME navíc neočekává, že by se situace ke konci letošního roku zlepšila, jak předpokládala v létě při zveřejňování hospodářských výsledků k prvním pololetí.

Generální ředitel Novy Jan Andruško má na rozšiřování multiplexu 4 velký zájem. Mediální skupina tu šíří svůj nový program Fanda zaměřený na muže.
Autor: TV Nova

Ještě nedávno měl generální ředitel Novy Jan Andruško na tváři úsměv. Nyní už mu do zpěvu asi příliš není.

Jan Potůček: Nově se propadly příjmy z reklamy o pětinu. Plošně snižuje honoráře

CBS vstoupí do Česka a na Slovensko 3. prosince

Společnost  Chello Central Europe oznámila termín, kdy kanály Zone Romantica a Zone Reality skončí a na jejich místě se objeví nové stanice pod hlavičkou společnosti CBS Studios International. Tato chvíle nastane 3. prosince. Stanice v novém stylu, CBS Reality, CBS Drama, CBS Action a CBS Europa budou obohaceny o nejslavnější seriály a televizní filmy z rozsáhlé videotéky CBS, která obsahuje přes 70 tisíc hodin, prozradila v tiskové zprávě společnost Chello Central Europe.

Kromě již avizovaných seriálů jako jsou Soudkyně Judy nebo Prvních 48 hodin se tu objeví například i formáty FBI: Kriminální pátrání (FBI Criminal Pursuit) nebo Není úniku (Nowhere to Run), lifestylová show O deset mladší (10 Years Younger) či popularizující série Kdo myslíš, že jsi (Who Do You Think You Are?) spolu s cyklem Dětská pohotovost (Baby ER). Stanice CBS drama vrátí na české obrazovky seriály Městečko Twin Peaks a Melrose Place, které v 90. letech patřilo mezi nejpopulárnější formáty vedle Beverly Hills 90210.

Na české obrazovky se vrátí seriál Melrose Place, který patřil v devadesátých letech vedle Beverly Hills 90210 k těm nejoblíbenějším.

Na české obrazovky se vrátí seriál Melrose Place, který patřil v devadesátých letech vedle Beverly Hills 90210 k těm nejoblíbenějším.

Lukáš Polák: Kanály CBS vstoupí na náš trh 3. prosince. Vrátí se i seriály Twin Peaks a Melrose Place

Stručně

Nákladnou rekonstrukcí prošly v posledních měsících společenské prostory žižkovského vysílače v Praze. Kromě observatoře a restaurace nabízí i luxusní One Room Hotel.

Lukáš Polák: Na návštěvě u… zrekonstruovaného žižkovského vysílače

Na polovinu snížila satelitní služba freeSAT by UPC Direct od listopadu cenu omezené základní programové nabídky freeSAT ligth. Zatímco do konce října ji bylo možné získat za 299 korun měsíčně, od listopadu zlevnila na 149 korun za měsíc.

Jan Potůček: Satelitní služba freeSAT by UPC Direct výrazně zlevňuje, základní balík je za polovic

Dalším novým vysílačem televizního multiplexu 4, který jeho operátor, ostravská společnost Digital Broadcasting, uvede do provozu, bude Louštín u Rakovníka.

Jan Potůček: Multiplex 4 dokryje střední Čechy, ČTÚ mu zkoordinoval vysílač v Rakovníku

Logo stanice je umístěno do pravého horního rohu.
Repro foto: Fanda

Fandu budou moci brzo naladit diváci i v dalších částech středních Čech (a nejen tam).

Provozovatel multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, vyhověl těm divákům, kteří volali po kvalitnějších mapách pokrytí jeho sítě. Na webu www.multiplex4.cz byl umístěn soubor, jenž lze otevřít v internetovém atlasu světa Google Earth.

Lukáš Polák: Multiplex 4 zveřejnil na webu mapu pokrytí pro Google Earth. Slibuje i nové vysílače

Nejen Praha, Liberec, Ostravsko nebo České Budějovice budou mít regionální síť pro zemské digitální televizní vysílání. Vlastního multiplexu se brzy dočkají i Plzeň a Příbram.

Jan Potůček: Regionálního televizního multiplexu se dočkají i Plzeň a Příbram. Přijde z Budějovic

BRAND24

Přehlednější a modernější web představil zákazníkům a také všem zájemcům o své služby satelitní operátor Skylink. K jeho radikální změně došlo ve čtvrtek 1. listopadu.

Lukáš Polák: Skylink od čtvrtka radikálně změní web. Nabídne řadu nových funkcí

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).