Hlavní navigace

Spuštění DVB-T2 v Německu se blíží, operátor začal připravovat vysílače

15. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pilotní provoz technologie DVB-T2 v oblasti Berlín-Braniborsko bude zahájen na začátku léta 2016. V prvním čtvrtletí roku 2017 bude divákům dostupných okolo 40 až 45 kanálů.

Telekomunikační operátor Media Broadcast intenzivně pracuje na spuštění DVB-T2 v Německu. V těchto týdnech a měsících probíhají u našich západních sousedů potřebné úpravy vysílačů. Jedním z takových případů je známá lokalita Berlín-Alexanderplatz, která se stala dominantou i v řadě zahraničních filmů a seriálů (aktuálně například v páté řadě Homeland – Ve jménu vlasti). V souvislosti s těmito změnami se musí diváci připravit na případné výpadky signálu, a to jak u DVB-T, tak i technologie DAB (digitální rozhlas).

BRAND24

K TÉMATU: Německo zahájilo informační kampaň k přechodu na DVB-T2. Do čtyř let vypne DVB-T

Spuštění pilotního provozu technologie DVB-T2 v oblasti Berlín-Braniborsko proběhne na začátku léta 2016. V prvním čtvrtletí roku 2017 lze očekávat, že divákům bude dostupných okolo 40 až 45 programů, tedy více, než tomu bylo doposud. Většina stanic přitom bude dostupná ve vysoké kvalitě obrazu (HDTV), a to snadno pomocí základní televizní antény, uvedl operátor, který bude úpravy na vysílači Alexanderplatz provádět v době od 19. října do 4. prosince. Dalších distribučních kanálů se výpadky signálu týkat nebudou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).