Hlavní navigace

Společnost Digital Broadcasting testuje z vysílače Ládví novou DVB-T2 vysílací technologii

14. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na kanále 24 mohou diváci v dosahu pražského vysílače Ládví sledovat stanice Rebel a Relax ve formátu qHD a rozlišení 960×540p.

Na novinku upozornil web Digitální rádio z portfolia Českého rozhlasu a redakci ji potvrdil ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting Martin Roztočil.

V současnosti testujeme novou vysílací technologii DVB-T2 z vysílače Ládví. Vysílá stejně jako náš druhý pražský vysílač na Novodvorské dvojici programů Relax a Rebel, uvedl pro DigiZone Roztočil.

PSALI JSME: Digital Broadcasting spustí DVB-T2 vysílání z Ládví a v Ostravě během několika týdnů

Společnost Digital Broadcasting, která stejně jako oba zmíněné kanály Rebel a Relax patří ostravskému podnikateli Radimu Pařízkovi (na fotografii), chce během prosince spustit kromě vysílače v Ládví také další dvě lokality v Brně a v Ostravě. V přechodové síti s číselným označením 13 tak aktuálně vysílají dvě uvedené stanice, obě v rozlišení 960 × 540 bodů. Obě televize jsou vybaveny plně HD vysílacím řetězcem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).