Hlavní navigace

Sony uvedlo referenční 4K přehrávač UBP-X1000ES

26. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Sony
Po základním UBP-X800 přichází výrobce se svým nejvyšším modelem přehrávače disků Blu-ray s rozlišením Ultra HD (4K).

Základní Sony UBP-X800, který zakoupíte i u nás, přijde na 11 490 Kč a zvládne jak CD i DVD disky, tak běžné disky Blu-ray ve Full HD a nejnovější disky s rozlišením 4K, včetně technologií HDR. Poradí si i se streamovaným videem a umí rovněž vylepšit HDR obsah reprodukovaný na nekompatibilním televizoru (SDR).

Nový UBP-X1000ES, který výrobce označuje jako referenční, má být postaven ve stylu „jeden přehrávač na všechno“ a zvládá i disky špičkových formátů DVD Audio a SA-CD. Streamování ve 4K umí z některých služeb IPTV/VoD, včetně Amazon Video (zde v závislosti na zemi), Netflixu a YouTube.

ČTĚTE TAKÉ: LG UP970: 4K BD přehrávač připravený na Dolby Vision míří i k nám

Recenze Panasonic DMP-UB700: obrazově výtečný, ale zapomeňte na cokoli navíc

Bontonfilm uvádí lokalizované disky v rozlišení Ultra HD. Mají mít i HDR

Přehrávač podporuje jak zvukový systém Dolby Atmos, tak DTS:X a také nahrávky v Hi-Res Audio (vysoké rozlišení, i 192 kHz / 24 bitů) dostupné v různých formátech; u nás v tomto směru mezi průkopníky patří vydavatelství Supraphon, kde je můžete i zakoupit.

UX DAy - tip 2

K dispozici je dvojice rozhraní HDMI, z nichž jedno je určeno pouze pro přenos audia, Ethernet (LAN), Wi-Fi, analogový stereo audiovýstup a také koaxiální digitální audiovýstup. Na rozdíl od běžných 4K BD přehrávačů Sony plánuje pro UBP-X1000ES několik doplňků a rovněž certifikaci od několika výrobců systémů chytré domácnosti, jako jsou Control4, Crestron či Savant.

Cena přehrávače s tříletou zárukou a jeho dostupnost v Evropě zatím nebyly oznámeny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).