Hlavní navigace

Na Slovensku výrazně posiluje DVB-T/T2

19. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Towercom
Soudí se tak podle průzkumu, který byl v listopadu 2017 proveden společností GfK na vzorku tisíce respondentů z celé země.

V zaslané tiskové zprávě Towercomu se říká, že oproti březnu 2017 vzrostl počet domácností přijímajících televizní signál pozemní cestou o 6 % a dosáhl tak celkového počtu 30 %. Zatímco ale podle průzkumu GfK v březnu 2017 bylo rozložení příjmu „domácnosti – 21 % a rekreační objekty – 3 %“, v listopadu skupina „domácnosti“ vystoupala na 27 % a podíl u rekreačních objektů zůstal stejný.

K TÉMATU: Minimax lednovou ochutnávkou Towercomu

Slovenská Plustelka plně přešla na DVB-T2

GfK: Více než pětina slovenských domácností přijímá TV signál i přes DVB-T

UX DAy - tip 2


Autor: Towerhome

Aktuálne výsledky prieskumu ukazujú, že vysielanie cez anténu je atraktívnym riešením pre príjem televízneho signálu, ktoré diváci oceňujú a stáva sa vyhľadávaným spôsobom sledovania televízie. Vývoj televízneho trhu ako aj dlhodobá priazeň televíznych divákov nás motivuje k tomu, aby sme priniesli nové služby ako je hybridná televízia, archív či možnosť spätne si prehrať vysielanie, teda tzv. 24 hodinový time shift, ktoré už čoskoro zvýšia komfort televíznych divákov, řekl k výsledkům průzkumu generální ředitel Towercomu Ivan Peschl.

Towercom na Slovensku zajišťuje pokrytí televizním a rozhlasovým signálem jednak pro veřejnoprávní a soukromé stanice, zároveň také provozuje televizní službu Plustelka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).