Hlavní navigace

Nova představila jarní schéma. Chystá sedmý kanál pro multiplex 4

15. 1. 2013
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

UVNITŘ GALERIE A PRESS KIT – Online zpravodajství DigiZone.cz z tiskové konference televize Nova, na které představuje jarní programové novinky

12:43 – Tisková konference končí. Čtenářům děkujeme za pozornost při sledování on-line zpravodajství.

12:40 – Co se týká nového kanálu, půjde o stanici, která bude primárně dostupná v multiplexu 4. Nova ji chce dát jako dárek divákům k 19. narozeninám. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel Novy Jan Andruško v části tiskové konference věnované novinářům.

12:38 – Karel Voříšek se zatím na obrazovku nevrátí. Má očistit své jméno z nařčení. Pokračuje v procesu.

12:36 – Nova připravuje pro diváky už svůj sedmý kanál. Podrobnosti zástupci Novy neprozradili.

12:34 – Nova bude letos slavit devaténácté narozeniny. Poprvé v historii bude připraven Den otevřených dveří a setkat se se svými oblíbenými tvářemi. Zájemci se budou moci podívat i do zákulisí seriálů, jako je například Ordince nebo Ulice, případně se podívat na Televizní noviny z druhé strany.

12:32 – Šéf internetu Pavel Krbec si pochválil, že i když Nova přesunula svou původní tvorbu do prémiové části Voya, diváci na ni nezanevřeli a počet diváků tohoto serveru narostl o přibližně 3 %. Krbec má radost z toho, že portfolio webů Novy je rozkročené. Tento týden by měl odstartovat web SuperStar.

12:31 – Na řadu přichází videoportál Voyo.cz. Týdně tu přibývá přibližně dvacet nových titulů. Nova je před uzavřením smlouvy s významným hollywoodským studiem, jehož jméno neprozradilo. Co už se ví, LG by měla Voyo nabídnout už od příštího týdne. Nova Sport by už se měla brzo objevit v rámci videoétky Voyo. Program byl doposud dostupný pouze klasickou cestou. Diváci stále mají možnost vyzkoušet si Voyo na týden zdarma.

12:28 – Co se týká MTV, i nadále bude přinášet pohled do zákulisí různých akcí s názvem MTV Backstage. Její moderátorka, Hanka Zajíčková, se nemění. Připravena je například premiérová řada seriálu Náctileté maminky nebo novinkový formát Život pod cenou. Diváci uvidí i MTV Movie Awards 2013.

12:26 – Hlavním produktem na Nova Sportu bude především NHL. Diváci se mohou těšit například i na ATP Masters, Moto GP, NBA nebo KHL. Nova Sport je podle Andruška nejexkluzivnějším sportovním kanálem v Česku.

12:24 – Smíchov, nejnovější kanál Novy, odvysílá na jaře řadu filmových komedií. Jmenovat je možné například Jen blázni spěchají, Bulšit, Strážní andělé nebo Hairspray. Vysílat se bude i řada sitcomů.

12.21 – Na Fandovi se mohou těšit například na seriál Hvězdná brána – Návrat. Vysílat se bude i Invaze, další díly South Parku a chybět nebude ani sport. Z filmů jsou připraveny například Star Wars nebo Minority Report, ze sportu pak mj. na Gambrinus ligu. Fanda podle Andruškových slov velmi dobře nastoupil na český trh.

12:18 – Diváci se budou moci na Nově Cinema moci nadále těšit na žánrové dny.

12:15 – Vsuvka pro pány – novináři si toho asi nevšimli, ale na tiskové konferenci je přítomná i jedna z největších hvězd českého pornoprůmyslu – Martina Mrakviová, známá pod svým pracovním jménem Tarra White.

12:11 – Borhyová zavzpomínala na roli moderátorky minulé tiskové konferenci, Fialová se vrací ke speciálům Televizních novin s názvem Cesta na Hrad. Moderátorka například upozornila na to, že Karel SchwarzenbergMiloš Zeman přiznali v tomto formátu manželkou nevěru, ovšem s takovou grácií, že jim to prý diváci museli odpustit.

12:08 – Jan Andruško si pochvaluje sledovanost Televizních novin, která je nejen vlajkovou lodí prime timu, ale i celé Novy. Sledovanost se podle jeho slov průměrně ústálily v cílové skupině 15–54 na 47 %. Nova podle jeho slov zapracovala i na nových tvářích. Mezi novináře přišly například Lucie Borhyová, Raynold Koranteng, Markéta Fialová, Emma Smetana nebo Kristýna Kloubková.

12:06 – Představeny jsou ve stručnosti některé kauzy, na které se mohou diváci těšit.

12:04 – Pokračovat bude investigativní pořad Na vlastní oči. Podle generálního ředitele Jana Andruška je dobře, že se do Novy vrátily její bývalé tváře Josef Klíma a Janek Kroupa. Průzkum divácké sledovanosti ukazuje, že jejich návrat na obrazovky televize byl dobrou volbou. Klíma i Kroupa jsou osobně přítomni.

12:02 – V sitcomu Helena se objeví například Luděk Sobota, David Suchařípa nebo Pavel Zedniček. Za seriál je přítomná Sandra Pogodová.

12:00 – Přichází na řadu i sitcom Helena, která měla ve skupině 15–54 průměrný share v roce 2012 přibližně 29 %. Novináři opět vidí ukázky z její nové řady.

11:58 – Mezi herce ze seriálů Novy dorazil z natáčení i Jan Šťastný, na kterého se diváci mohou těšit v Gymplu v roli chemikáře. Stručně popisuje svou postavu.

11:55 – Za seriál Ulice je přítomna například herečka Ljuba Krbová, která stručně nastiňuje, na co se mohou diváci těšit. Přítomny jsou i její seriálové děti.

11:54 – Na jaře se mohou diváci těšit v seriálu Ulice například na chystanou svatbu Jardy s Lenkou, kterou má ovšem překazit překážka. Diváci se mají dočkat i velkého drama v rodině Liškových. Na řadu přišla další ukázka ze seriálu Ulice.

11:52 – Novinářům se představily nové vedlejší postavy Ordinace. Přesunuly jsme se k dalšímu pilíři televize Nova – seriálu Ulice. V cílové skupině 15–54 činí její podíl průměrně 32 %, upozornila programová šéfka Alex Ruzek.

11:48 – Co se týká Ordinace, Nova opět naslouchala při natáčení seriálu divákům a co nejrychleji reagovala na jejich požadavky. Důraz je tentokrát kladen na nejhlavnější postavy, což je především doktorka v podání Zlaty Adamovské, rodiná Mázlova a doktor Hanák. I v Ordinaci by se měly objevit nové postavy. Osobně je přítomna konference Adamovská.

11:46 – Další programovou novinkou je seriál Ordinace v růžové zahradě 2. Programová ředitelka Alex Ruzek se ještě jednou vrátila ke Gymplu a podotkla, že je ráda, že nemusí sedět vedle jednoho z hrdinů, kterým je právě Révai. Jeho postava je podle ní totiž velmi slizká. Tento výrok pochopitelně vzbudil u diváků haló. Ruzek ale vše urovnala a obrátila ve srandu.

11:42 – Nového chemikáře v Gymplu ztvární Jan Šťastný, kterého mohli diváci vídat coby jednu z postav seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

11:40 – Mezi novináře přišly některé postavy seriálu Gympl osobně, například Ondřej Brzobohatý nebo Daniela Šinkorová. Probíhají zdvořilostní rozhovory o tom, jak se hraje s novými postavami, na co se mohou diváci těšit apod.

11:38 – Ve druhé řadě se mají spojit dvě gymnázia. Z tohoto spojení dojde prý k zajímavým a humorným příběhům. Vrací se všechny stávající postavy. Novými postavami jsou například Jan Révai, který hraje tělocvikáře, nebo Květa Fialová. Ta ztělesní roli babičky.

11:36 – Diváci se mohou v seriálu Gympl těšit na nové postavy. Producentkou seriálu je Lenka Hornová. Gympl je podle něj úspěšný především proto, že se k němu podařilo přilákat diváky, kteří většinou u obrazovce příliš nevysedávají. Jde především o mladé do 25 let.

11:34 – Jako další programová novinka je představen seriál Gympl s (r)učením omezeným, konkrétně jeho druhá řada. Jeho pokračování je logické. První řada byla u diváků úspěšná. Ruzek si pochválila především jeho sledovanost u mladých diváků, kterým byl určen primárně.

11:33 – Třetím porotcem je Palo Habera. V rámci struktury SuperStar došlo také ke změnám. Omezeny budou stířhané epizody, aby byla co nejrychleji vyselektována finálová dvanáctka.

11:30 – Nebyla řečena ještě jedna podstatná věc. Moderátorkou konference je Zora Kepková, dosavadní tvář Snídaně s Novou, která bude SuperStar uvádět s Romanem Juraškem. Ondřej Soukup je nejen porotcem SuperStar, ale zároveň je i uznávaným producentem.

11:27 – Ewa Farna se dočkala vlastního medailonku. Zpěvačka podle zástupců Novy symbolizuje mladou krev, která v SuperStar chyběla. Druhým porotcem v řadě je Ondřej Soukup.

11:24 – Soutěžící nebudou bydlet v hotelu, ale v exkluzivní vile, odkud bude Nova přinášet informace o dění. K dispozici tu budou mít soutěžící i studio a součástí mají být i jakési tréningové kempy. Kastingové díly už jsou natočeny. Opět se prý podařilo sesbírat lidi, kteří umí zpívat.

11:22 – Máme za sebou první záběry ze SuperStar, které prý ještě nikdo nikdy neviděl. Nejhlavnější změnou bude nová moderátorská dvojice a nová SuperStar. Talentových soutěží je hodně, a proto bylo podle zástupců Novy soutěž významně inovovat. Nova se také zaměřila více na příběhy, aby se divák mohl se soutěžícími více ztotožnit. Divák si má co nejrychleji najít svého favorita a držet mu palce možná až do samotného finále.

11:19 – Slovo si vzala Alex Ruzek. Hlavním tahákem Novy bude podle očekávání nová řada federální SuperStar. Nejčastějšími diváky jsou mladí ve věku od 15 do 24 let. Tady podle Ruzek činí podíl na publiku 51 %.

11:18 – Nova Cinema dělá podle šéfa Novy mediální skupině radost. Nova Cinema podle něho potvrdila v loňském roce pozici jasné komerční trojky na trhu. Andruško připomněl spuštění dvou nových kanálů – Fandy a Smíchov. Nova chce pracovat na tom, aby i Smíchov byl mezi diváky úspěšný.

11:16 – Andruško mluví o takzvaném superprimetimu, který bude obsahovat výrazně méně reklamy, čímž bude zvýšena exkluzivita pro inzertní partnery a zároveň se zpříjemní divákům sledování pořadů v tomto času.

11:14 – Šéf Novy Jan Andruško děkuje novinářům, že dorazili. Rok 2012 byl podle něj rokem úspěšný. Už po patnácté v řadě Nova potvrdila pozici jedničky v cílové skupině 15–54.

Tiskové materiály k jarnímu schématu TV Nova by potucek793

11:12 – Tisková konference začala. Diváci ji mohou sledovat na webu tn.cz. Přítomni už jsou všechni vrcholní zástupci Novy.

11:10 – Diváci se mohou těšit také na pokračování sitcomu Helena, prozrazuje brožura, kterou dostali novináři při vchodu na tiskovou konferenci.

BRAND24

11:07 – Tisková konference ještě nezačala, tak si alespoň řekněme, kteří budou přítomni řečníci – generální ředitel Jan Andruško, programová ředitelka Alex Ruzek a šéf nových médií Novy Pavel Krbec.

11:00 – Televize Nova nemění tradici a stejně jako u několika posledních tiskových konferencí pozvala novináře do svého sídla v Praze na Barrandově. Z očekávaných jarních novinek už je známá další řada pěvecké soutěže SuperStar, kterou Nova opět připravuje se sesterskou televizí Markíza ze Slovenska, dále premiérová druhá řada seriálu Gympl s (r)učením omezeným, nové díly Ordinace v růžové zahradě 2 či přenosy kanadsko-americké hokejové NHL, které se objeví nejen na placené Nově Sport, ale i na Fandovi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).