Hlavní navigace

Situace se opakuje: Pětka, Z1, Public, Active TV a… teď i Mňam TV

19. 12. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Televizní projekty, které začínají vždy velkolepě, a po několika měsících se ukáže, že bublina splaskla. Čeká také televizi Mňam hořký konec?

Mňam TV s existenčními problémy

Potíže lifestylové televize Mňam TV vyústily v ukončení spolupráce s agenturou Axocom, která pro stanici zajišťovala PR, ale také vyjednávání o distribuci signálu. Posledním výstupem pro Mňam TV bylo prohlášení šéfa licencované společnosti CE Media Pála Milkovicse z minulého čtvrtka 10. prosince k situaci okolo Show Leoše Mareše, již CE Media vyráběla pro televizi Prima a poté ji reprízovala na svojí Mňam TV. Firma dluží peníze štábu tohoto pořadu, ale také každodenního formátu Život je fajn, který televize natáčela v novém televizním studiu mediálního domu Mafra v Praze na Andělu.

Život je fajn se přestal natáčet na konci listopadu. Za říjen ani listopad jsem nedostala zaplaceno, sdělila DigiZone.cz Barbora Sedláčková, která byla spolu s Tinou Pletánkovou a Lumírem Olšovským jednou ze tří tváří pořadu. Televize začala vysílat letos v létě a s velkými problémy se potýká od podzimu. V televizi panoval poslední měsíce chaos, doba splatností faktur se prodlužovala třeba na 60 dní, doplnila Sedláčková, podle níž je nejhorší skutečnost, že se zaměstnanci nikdo nehovoří a neřekne jim, co se bude dál dít. Situace připomíná zkrachovalou televizi Pětka.

Lukáš Polák, Jan Potůček: Mňam TV přestala vyrábět živé pořady, dluží štábu i obchodním partnerům

Lukáš Polák: Provozovatel Mňam TV: Problémy nezastíráme, sami o nich informujeme

Odstartovala další Prima

Úderem pondělní patnácté hodiny bylo zahájeno vysílání Primy Comedy Central, šestého kanálu pod hlavičkou této televize, jehož provozovatelem ovšem nebude FTV Prima, ale nadnárodní koncern Viacom, respektive společnost MTV Networks. Prvním pořadem, kterého se diváci na této stanici dočkali, byl seriál Scrubs: Doktůrci. Následovali ještě další dvě jeho části a poté Průměrňákovi, Americký táta, Griffinovi, Svět podle Jima nebo Nová holka. Prima Comedy Central přinese na obrazovky také původní nekorektní seriál Potkali se na sídláku.

Novou stanici bude možné sledovat primárně v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, za níž stojí ostravský podnikatel a rocker Radim Pařízek (bubeník kapely Citrón). Pozemní digitální síť podle údajů samotného operátora pokrývá v tuto chvíli 95,5 % obyvatelstva České republiky. V multiplexu 4 je program k dispozici ve formě proma už od úterka minulého týdne. Podoba programové smyčky se v průběhu dní měnila. Doplněn byl například spot týkající se soutěže o nejlepší motto programu. Stanice bude k dispozici kromě DVB-T i v kabelových a IPTV sítích. Satelitní licenci stanice má, ale prozatím ji nevyužila.

Lukáš Polák: Startuje Prima Comedy Central, vysílání zahájí odpoledne seriál Doktůrci

Lukáš Polák: Prima Comedy Central bude v O2TV, spoléhá na distribuci v DVB-T a kabelu

Lukáš Polák: Prima Comedy Central s lepším startem než Barrandov Muzika, zaujal South Park

Prima začala testovat hybridní aplikace

Společnost FTV Prima, provozovatel kanálů pod hlavičkou Prima, spustila v pondělí v testovacím režimu první hybridní aplikace na bázi technologie HbbTV. K jejich využívání je zapotřebí přijímač – televizor, případně set-top-box – s podporou tohoto standardu. Na testovací provoz upozorňuje nejen textová informace umístěná v pravé horní části obrazovky, ale také skutečnost, že v době psaní tohoto textu nebylo aktivní červené tlačítko, čili uživatel nebyl v první fázi na přítomnost aplikací upozorněn.

Prima nabízí ve zkušebním režimu v hybridním vysílání dvě aplikace – videoarchiv Prima Play a vylepšeného elektronického programového průvodce (EPG). Prima Play je překlopenou internetovou podobou známou z webové stránky http://play.iprima.cz/. Aplikace je po grafické stránce povedená a uživatel se v ní jednoduše orientuje. Doladit bude naopak potřebovat EPG, které neobsahuje úvodní obrázek a chybí v něm například i anotace jednotlivých pořadů, které by aplikaci jistě prospěly.

Lukáš Polák: Prima spustila v testovacím režimu první hybridní aplikace pro přijímače s HbbTV

Stručně

Šanci stát se generálním ředitelem Českého rozhlasu má 26 kandidátů z původně 31 přihlášených. Pětici adeptů vyřadila Rada Českého rozhlasu pro nesplnění formálních požadavků na přihlášku. V pondělí 14. prosince došlo za přítomnosti notáře k otevření obálek s přihláškami uchazečů. Ve středu 16. prosince Rada Českého rozhlasu dostala notářsky ověřený zápis, přičemž formální kritéria splnilo celkem 26 uchazečů, informoval na webu Rady ČRo její místopředseda a mluvčí Ivan Tesař.

Jan Potůček: O funkci šéfa Českého rozhlasu se utká 26 kandidátů, pět bylo vyřazeno pro formální nedostatky

Lukáš Polák: Kandidátské projekty na šéfa Českého rozhlasu zveřejní jeho rada zítra

Sedm televizních kanálů nemá být konečný počet lineárních stanic, které provozuje slovenská televizní skupina Joj. Podle jejího generálního ředitele Marcela Gregy jsou už v plánu další programy, vesměs kódované placené stanice, a vyloučit nelze ani projekty připravované na klíč pro konkrétní operátory, jakým je dětský kanál Ťuki TV.

Jan Potůček: Joj Cinema nebude posledním kanálem Jojky, skupina připravuje další. I pro Česko

Dvě nové celoplošné televize vstupují v prosinci do multiplexu 4, čímž bude jeho datový tok zcela zaplněn. Zbývá už jen obsadit několik volných regionů a oba multiplexy Radima Pařízka, vedle „čtyřky“ také Regionální síť 7, budou naprosto plné. Jak se jejich provozovatel chystá na novou vlnu digitalizace a přechod na modernější vysílací standard DVB-T2? Zeptali jsme se Radima Pařízka a při té příležitosti zabrousili i k tématu rozhlasové digitalizace.

Jan Potůček: Radim Pařízek: Pokud má být zachována rovnováha, chceme v DVB-T2 dva multiplexy

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) odebrala na svém posledním zasedání stanici Active TV vysílací licenci pro satelitní a pozemní vysílání. Vyplývá to z aktuální tiskové zprávy regulátora ze zasedání, které se konalo tento týden.

Lukáš Polák: Active TV přišla o licence na DVB-T i satelit, pro vysílací radu šlo o formalitu

V nabídce satelitní služby Digi TV pro Českou republiku a Slovensko se objevila v průběhu tohoto týdne nově lokalizovaná verze lifestylového a módního kanálu Fashion TV. Klientům operátora je dostupná na původní programové pozici po anglickojazyčné mutaci tohoto programu.

Lukáš Polák: Česko-slovenská verze Fashion TV rozšířila satelitní distribuci

BRAND24

Bratislavský vysílač Kamzík začal šířit signál digitálního rozhlasu ve zkušebním režimu. Informoval o tom telekomunikační operátor Towercom, který se na něm bude podílet ve spolupráci s Rozhlasem a televizí Slovenska (RTVS). Signál všech okruhů RTVS bude šířen ve standardu DAB+, a to na kanálu 12C s výkonem 3,6 kW.

Lukáš Polák: V Bratislavě startuje zkušební vysílání digitálního rozhlasu z vysílače Kamzík

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).