Hlavní navigace

Seznam.cz TV: Hledali jsme způsob, jak zjednodušit přístup k internetové­mu obsahu

31. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
Jak jsme vás už v průběhu dne informovali, Seznam.cz spustil HbbTV vysílání v rámci DVB-T Multiplexu 4. Doplňme ještě některé zbývající oficiálně zveřejněné údaje.

Ti, kteří mají chytrou televizi (Smart TV) s podporou HbbTV připojenou k internetu a zároveň pro příjem využívají digitálního pozemního vysílání DVB-T na Multiplexu 4, najdou ode dneška Seznam.cz TV v přehledu televizních kanálů. Tedy pokud si svůj přístroj pochopitelně přeladí a mají také funkční datovou službu HbbTV (jak jsme se už zmiňovali, pozor na televizory Samsung).

Hledali jsme způsob, jak zjednodušit přístup k internetovému obsahu přímo přes televizní obrazovky. Chtěli jsme vymyslet, jak se na internet přepnout stejným tlačítkem, jímž se na televizním ovladači přepínají programy. A přesně tohle Seznam.cz TV umí, představuje novinku Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz, a dodává: Přicházíme s netradičním řešením, které zatřese současným paradigmatem a tím, jak vnímáme televizní obrazovky. Přitom Seznam.cz TV „pouze“ divákovi jednodušším způsobem přináší obsah z internetu, který už nyní v chytrých televizích jde spustit. Dosud bylo vyhledávání internetového obsahu v chytré televizi přes aplikace nebo internetový prohlížeč noční můrou. Teď se k němu divák dostane pouhým přepínáním mezi televizními kanály, na něž je zvyklý. Je to naprosto logické a současné technologie to umožňují.

K TÉMATU: Seznam.cz vstupuje na DVB-T! Objevil se na Multiplexu 4 (31. 5. 2016, 9:20 hod.)

Chcete sledovat Seznam na DVB-T? Základem bude Smart TV (31. 5. 2016, 12:03 hod.)

Stream.cz chystá několik nových pořadů

Stream.cz zakoupil práva na sitcomy BBC

Co se týče přes HbbTV šířených pořadů, Seznam.cz TV začíná s vysíláním videí, která najdete na webové VoD službě Stream.cz, a to včetně těch, která byla v únoru pořízena od BBC (viz odkaz výše); pozor – mají zatím půlroční licenci.

Postupně chce přidávat další obsah a díky tomu, že bude měřit, jaké pořady jsou nejsledovanější a zda je diváci vidí až do konce, bude moci služba v budoucnu skládat nabídku konkrétním divákům na míru prostřednictvím funkce Doporučování obsahu.

BRAND24


Autor: Seznam.cz

Na vývoji aplikace HbbTV pracoval Seznam.cz se společností Mautilus, do které na konci roku 2014 majetkově vstoupil.

A ještě poznámka: služba se oficiálně jmenuje Seznam.cz TV. Na Multiplexu 4 se ale zatím, alespoň v mém případě (jih od Prahy), hlásí na kanálu 44 jako Seznam.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).