Hlavní navigace

Set-top boxů pro české DVB-T2 je stále víc. Máme jich už přes padesát

10. 11. 2017
Doba čtení: 18 minut

Sdílet

 Autor: GoSAT
UVNITŘ TABULKA S PARAMETRY – Vzhledem k probíhajícímu, tradičně nejsilnějšímu nákupnímu období roku aktualizujeme náš pravidelný přehled. Mimo jiné je tu nový box s HbbTV a kombinovaný pro 4K.

Chcete být kompatibilní s budoucím vysíláním v DVB-T2/HEVC, které se od jara rozjelo naostro, a nechcete to řešit výměnou televizoru? Pak nezbývá než přejít na jinou platformu nebo sáhnout po set-top boxu. Takto pravidelně začíná náš tradiční přehled kompatibilních výrobků pro zemské vysílání DVB-T2/HEVC.

Situace se ve výrobcích do 5000 Kč koncem letošního roku velmi výrazně vylepšila. Zatímco k 1. říjnu jsme set-top boxů našli přes čtyřicet, nyní je tu deset, patnáct dalších. Stále však čekáme na dostupné boxy podporující HbbTV. Těch je v námi stanovené cenové relaci velmi málo, v podstatě jako prstů na ruce, a ceny jsou – s jedinou výjimkou – stále nad 4000 Kč.

I v tomto vydání našeho pravidelného přehledu se zaměříme na zařízení s tunerem DVB-T2, která zvládají příjem s kompresí, kodekem, H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding). Nezapomeneme ale ani na ty, které jsou určeny pro počítače, jsou kombinované nebo se pyšní logem Českých Radiokomunikací (ČRa) „DVB-T2 ověřeno“. Těch je však stále výrazně méně, než kolik jich je celkově ke koupi, a je otázkou, zda dovozce (výrobce) odrazuje cena za certifikaci, nebo nekonzistentní přístup ČRa, k čemuž se ještě dostaneme.

Náš přehled, v podobě tabulky s cenou a základními parametry, který najdete v závěru článku, se snaží být co nejkomplexnější. Pokud víte o nějakém set-top boxu, který do našich parametrů zapadá a v seznamu chybí, dejte nám prosím vědět v diskusi pod článkem nebo na redakční e-mail.

I když je vám to asi známo, je na tomto místě vhodné zdůraznit, proč se vlastně přechází na DVB-T2. Jde o tzv. vynucený přechod nemající co dělat s lepším obrazem či potřebou více kanálů, resp. provozovatelů. Jde jen a jen o užší pásmo, které bude po roce 2020, resp. 2021, pro pozemní televizní vysílání k dispozici. A pokud chce na pozemní platformě nabídnout to, co doposud, musí svůj signál šířit úsporněji. Uvolněné pásmo pak přebírají mobilní operátoři pro své datové sítě.

K TÉMATU: Švédsko jako první vyklidí pásmo 700 MHz. Na DVB-T2/MPEG-4 ale přechází jen jeden multiplex. Zbytek je na DVB-T…

Logo „DVB-T2 ověřeno“ získalo dalších deset televizorů. Do certifikace ale stále nejsou zapojeny všechny značky

Arris: set-top boxy nejen pro DVB-T2 s podporou technologie HDR, rozlišení Ultra HD (4K) i nejrychlejší Wi-Fi ac

„DVB-T2 ověřeno“: dva levné set-top boxy Gogen pro české DVB-T2

Co najdete v našem listopadovém přehledu

Opět se orientujeme pouze na cenovou relaci do 5000 Kč, do níž se už vešlo i několik set-top boxů pro Ultra HD (4K) či připravených pro případnou přístupovou kartu dovolující příjem placených pozemních kanálů. Ne vždy to ale platí obecně. Například přístroje Technisat často pracují jen se specializovaným řešením určeným pro německou službu Freenet TV a podle vyjádření zástupce společnosti s největší pravděpodobností nebudou schopny fungovat v českých podmínkách stanovených pro placené stanice.

Co se týče zařízení pro DVB-T2/HEVC ověřených u ČRa, a tudíž oprávněných používat logo DVB-T2 ověřeno, události jsme se bohatě věnovali – a stále věnujeme –, takže není třeba dodávat nic.

Celý seznam, který je ke stažení u ČRa, se pak i u poslední aktualizace k 23. říjnu 2017 v drtivé většině případů opět skládal z televizorů. Set-top boxů je v něm sice více než v létě, ale stále je to jen menší část (pod 20) z jejich celkového počtu na našem trhu. A nyní se jejich počet blíží k šedesáti…

Už více než 50 set-top boxů kompatibilních s DVB-T2/HEVC, ale…

Jarní seznam méně než 20 přístrojů se v průběhu roku rozrostl na více než padesát a nejnověji v něm vidíte například USB tuner Evolveo Sigma T2 (test připravujeme), set-top boxy Gogen či DI-Way K1 And-50 4K UHD DVB-T2/S2 s Androidem. Je tu ale také cena a podrobné parametry na počátku října ještě neuvedené novinky GoSAT GS7075 COMBOi (certifikace ČRa). Tuto papírově hodně zajímavou kombinaci satelitního a pozemního příjmu s podporou HbbTV a funkce Skylink Ready zakoupíte za výborných 3490 Kč.

Jak vidíte z tabulky, set-top boxy připojitelné na internet a domácí síť obohacené třeba o funkci počasí či příjem internetových rádií se nám množí. Stále málo je ale mezi nimi takových, které zvládají hybridní vysílání HbbTV (viz dále). A je tu ještě jedno bohužel. I když společnost České Radiokomunikace původně tvrdila, že žádný na internet připojitelný set-top box, který nebude zároveň podporovat i HbbTV, necertifikuje, stejně to v případě Maxxo T2 HEVC H.265 udělala. Proč nejsou certifikované další podobné přístroje, resp. proč ČRa certifikaci odmítá udělit, nevíme. Opakované dotazování zatím odpověď nepřineslo.

Z tabulky na konci článku je zřejmé, že současný počet set-top boxů pro DVB-T2/HEVC by už dostačoval. Kdyby bylo více přístrojů s HbbTV. Možná by se ale také hodila nějaká další karta do PC, protože v přehledu je pouze AverMedia AVerTV Nova T2 za 2300 Kč. V každém případě jsou už cenové relace – v nabídce se stropem 5000 Kč – narovnané, takže v přehledu najdete nejlevnější přístroje pod tisíc korun, střední třídu kolem dvou, dvou a půl tisíce a ty nejdražší nad tři tisíce korun. Do tabulky jsme opět zařadili i Technisat DigiPal DAB+, což je kombinace DVB-T2 a DAB+, který se stále drží těsně nad námi stanovenou hranicí.

Set-top boxů s HbbTV je stále velmi málo. Nejlevnější je ale už pod čtyři tisíce

Pokud jde o hybridní televizní vysílání HbbTV, to stále podporuje vysloveně pár přístrojů a panuje tu stejná situace jako před lety v televizorech. To znamená mj. i to, že pokud má set-top box připojení k internetu, ani zdaleka to neznamená, že si rozumí s HbbTV. To na českém trhu, při námi stanovené hranici, podporují nejspíše jen následující zařízení:

  • Dreambox DM520 (3990 Kč)
  • Dreambox DM525 (4590 Kč)
  • GoSAT GS7075 COMBOi (3490 Kč)
  • Octagon SF138 HD (4150 Kč)
  • Technisat DigiPal DAB+ (5400 Kč)
  • Technisat DigiPal Isio HD (4390 Kč)
AverMedia AVerTV Nova T2 představuje řešení DVB-T2/HEVC à la PC karta. Přijde na 2300 Kč a je u nás zatím vysloveně solitérní…
Autor: AverMedia

AverMedia AVerTV Nova T2 představuje řešení DVB-T2/HEVC à la PC karta. Přijde na 2300 Kč a je u nás zatím vysloveně solitérní…

Jak číst tabulku, v níž najdete i odkazy na naše testy

Všechny boxy mají nejspíše externí napájení. Ty, co jsou pro USB, se napájejí přes něj. Všechny jsou také minimálně vybaveny tunerem DVB-T2 (H.265/HEVC) a klasickým DVB-T schopným i příjmu HD kanálů. Údaje jsou v tomto ohledu stále někdy skoupé, takže si HD podporu na DVB-T raději prověřte. Přece jen se ještě může hodit…

Co se týče případného příjmu placených kanálů, ten v současné době vůbec nemá smysl řešit. Je to zatím stále jen teorie (o Technisatech už zmínka byla) a nikdo dnes nedokáže odhadnout, jak vlastně bude trh po roce 2020, resp. 2021 vypadat. Jak vidíte z tabulky, i tak je drtivá většina set-top boxů určena pouze pro příjem volných kanálů, u některých se navíc uvádí, že mechanika slouží pouze pro placený satelitní příjem.

UX DAy - tip 2

Pokud se zajímáte jen o přístroje s logem „DVB-T2 ověřeno“ dívejte se do poznámky, kde je to uvedeno. Rozhodně je zapotřebí si uvědomit, že přístroj má ověřenu kompatibilitu s budoucím zemským vysíláním pouze pro určitou verzi firmwaru. Přístroj, který si přinesete domů z obchodu, ji tudíž nemusí mít shodnou a je dobré si to v obchodě ověřit nebo nakupovat tam, kde je možnost zboží bez udání důvodu vrátit.

Listopadový přehled set-top boxů do 5000 Kč podporujících příjem v DVB-T2/HEVC (k 8. 11. 2017)

Článek je aktualizován k 8. listopadu 2017. Do tabulky jsou zavedeny nové výrobky a u těch, které v přehledu byly už dříve, jsou aktualizovány ceny a doplněny parametry, které se mezitím podařilo zjistit.

  cena: tunery: příjem (rozlišení): PCMCIA (CI+): některé funkce: vstupy/výstupy (výběr): rozměry (švh), hmotnost: poznámka:
Alma
2800 HEVC
890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa; testován podobný box Zircon Fire
Amiko T-665 890 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 130 × 30 × 110 mm, 200 g pro volné kanály; certifikace ČRa
Amiko A4 Combo S2/T2/C Hybrid 2890 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC), DVB-S/S2 (?) až Full HD, max. 1080p; DVB-S2 až 4K (2160p) ano (Uni) EPG neuvedeno, multimédia, různé aplikace HDMI 2.0, A/V výstup (jack), digitální optický audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0; mechanika karty microSD; Wi-Fi („n“, frekvence neuvedena) 140 × 31 × 100 mm; neuvedeno pro volné i placené kanály (platforma neuvedena); Android, aplikace z Google Play, včetně Kodi; samostatná grafika Mali; bezdrátová myš a klávesnice; výstup až 4K (2160p)
AVerMedia TD310 1129 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (H.264, HEVC) až Full HD, max. 1080i ne nahrávání USB 2.0 65 × 15 × 20 mm; 14 g pro volné kanály, USB tuner pro počítač s Windows 7, 8.1 či 10; v balení dálkový ovladač, pokojová anténa
AVerMedia AVerTV Mobile for Android 1190 Kč DVB-T, DVB-T2 (H.264, HEVC) neuvedeno ne EPG, nahrávání Micro USB 42 × 9 × 30 mm; 8 g pro volné kanály, USB tuner pro zařízení s min. Android 4.2 (vyžaduje OTG) a PC s Windows 7, 8.1 či 10; v ceně adaptér Micro USB – USB, anténní konektor MCX
AverMedia AVerTV Nova T2 2300 Kč DVB-T, DVB-T2 (H.264, HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, TimeShift, teletext, nahrávání kompozitní, S-Video slot PCI-E pro volné kanály, podpora 3D, tunerová karta pro PC s Windows 7, 8.1, 10; tradiční anténní konektor, aplikace pro Android a iOS
DI-Way T2-One HEVC H.265 699 Kč DVB-T, DVB-T2 (H.264, HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, TimeShift, nahrávání HDMI (HDCP 2.2), SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 198 × 58 × 155 mm; neudáno pro volné kanály; přehrávání řady multimediálních formátů; v ceně kabel HDMI
DI-Way K1 And-4 DVB-T2 Quad Core 1990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI 1.4, digitální audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0; Wi-Fi, Wi-Fi Miracast neuvedeny pro volné kanály; Android 4.4, aplikace z Google Play; bezdrátová myš a klávesnice; samostatná grafika Mali; řada multimediálních formátů
DI-Way K1 And-40 UHD DVB-T2 1790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) nezjištěno ne EPG neuvedeno, RF modulátor, multimédia, různé aplikace HDMI 2.0, A/V výstup, digitální audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0; Wi-Fi (2,4 GHz), Wi-Fi Miracast nezjištěno pro volné kanály; Android 5.1, aplikace z Google Play; samostatná grafika Mali; řada multimediálních formátů
DI-Way K1 And-50 4K UHD DVB-T2/S2 1899 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC), DVB-S2 nezjištěno nezjištěno EPG neuvedeno, multimédia, různé aplikace HDMI 2.0, A/V výstup, digitální audiovýstup, RJ-45, 4× USB 2.0, mechanika paměťové karty; Wi-Fi (2,4 GHz) nezjištěno pro volné kanály; Android 5.1, aplikace z Google Play; samostatná grafika Mali; bezdrátová myš a klávesnice; řada multimediálních formátů
Dreambox DM520 3990 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI 1.4, 2× USB, digitální optický audiovýstup, RJ-45 260 × 45 × 150 mm; neudáno Dreambox OS (Linux); konstrukce bez ventilátoru; možnost osadit i DVB-S/S2
Dreambox DM525 4590 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano, 2× EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI 1.4, 2× USB, digitální optický audiovýstup, RJ-45 260 × 45 × 150 mm; neudáno Dreambox OS (Linux); konstrukce bez ventilátoru; možnost osadit i DVB-S/S2
Edision EDI-Combo T2/C USB tuner 1150 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, režim neuveden ne EPG Micro USB 54 × 8 × 35 mm; 10 g pro volné kanály, USB tuner pro počítač s Windows XP, 7, 8 či 10 a zařízení s Androidem od 4.0; zabudován konektor MCX; test v přípravě
Edision Proton T265 1050 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání HDMI, USB 2.0 115 × 24 × 75 mm; nezjištěna pro volné kanály; přiložené IR čidlo (možnost schovat přijímač za TV)
Evolveo Omega T2 950 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 38 × 113 mm; 300 g pro volné kanály; USB média FAT32, NTFS; nahrávka ukládána ve formátu TSV; podpora MP3, WMA; JPEG; MKV, DivX, MOV, MPEG; certifikace ČRa
Evolveo Sigma T2 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, zachycení obrazovky USB 2.0 68 × 14 × 20 mm; nezjištěna pro volné kanály; USB tuner pro počítače s Windows; standardní konektor
Formuler F4 Turbo Combo HEVC 3700 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC), DVB-S/S2 (?) až Full HD, max. 1080p ano EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, A/V (jack), digitální optický audiovýstup, 2× USB; RJ-45; RS-232C, IR rozšíření pro ext. čidlo 220 × 35 × 145 mm; 0,6 kg pro volné i placené kanály (platforma neuvedena); Linux; až 1080p/60 Hz
Ferguson Ariva T265 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne nahrávání, TimeShift, Dolby Digital Plus HDMI, 2× USB, digitální koaxiální audiovýstup 134 × 27 × 88 mm; 135 g pro volné kanály; EPG neuvedeno, přehrávání multimédií, formáty neuvedeny
Ferguson Ariva 4K Combo 3090 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC), DVB-S/S2 až Ultra HD (4K), max. 3840 × 2160 bodů ano, Conax EPG, nahrávání, TimeShift HDMI 2.0, digitální optický audiovýstup, RJ-45, 3× USB (verze nezjištěna); Bluetooth, Wi-Fi 258 × 43 × 158 mm; nezjištěno 4K pro DVB-S2; Android 5.1, ovládací aplikace ke stažení; DLNA, Miracast i AirPlay; mj. Dolby Digital, Digital Plus; podpora Kodi, Netflix, HBO GO
Fuba ODE 8500 T2 HEVC 980 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, multimédia, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 165 × 30 × 115 mm; neudáno pro volné kanály; dálkový ovladač 2v1, mj. Dolby Digital, Dolby Digital+, HE-AAC
Fuba ODE8510 T2 Stealth 1250 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, USB 116 × 23 × 81 mm; neuvedeno pro volné kanály; přiložené IR čidlo (možnost schovat přijímač za TV)
GoGen DVB115T2PVR 799 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, režim neuveden ne EPG neuvedeno, nahrávání, TimeShift HDMI, A/V výstup (jack), USB 118 × 25 × 95 mm; 0,07 kg pro volné kanály
GoGen DVB168T2PVR 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, režim neuveden ne EPG neuvedeno, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 168 × 36 × 95 mm; 0,24 kg pro volné kanály
GoSAT GS7075 COMBOi 3490 Kč DVB-T/S, DVB-T2/S2 (H.264, HEVC) až Full HD, max. 1080p ano (Irdeto, pouze pro satelit) EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, HbbTV (1.5) HDMI (CEC), SCART, A/V (cinch), digitální optický audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 neuvedeno pro volné pozemní kanály (satelitní i placené); certifikace ČRa; Skylink Ready
Maxxo T2 HEVC H.265 799 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia; nahrávání, TimeShift; příjem IP > TV, počasí, IPTV, Google Maps atd. HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 168 × 35 × 95 mm; 450 g pro volné kanály; certifikace ČRa
Medialink SmartHome ML 5100 DVB-T2 HEVC IPTV 1450 Kč DVB-T/T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, teletext, multimédia, nahrávání, aplikace HDMI, SCART, digitální optický audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 neudáno podpora IPTV a VoD, YouTube atd.; volitelné USB Wi-Fi
Medialink SmartHome ML 6500 DVB-S2T2C HEVC 2090 Kč DVB-C/T/S2, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano EPG, teletext, multimédia, nahrávání, aplikace HDMI, digitální optický audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 neudáno rozšířená varianta ML 2200 přidává HEVC; odzkoušen Skylink Irdeto ICE, FastScan; podpora IPTV, YouYube, DLNA; rozšíření o USB Wi-Fi, ovládání přes mobil
Octagon SF138 HD 4150 Kč DVB-T/C, DVB-T2 (HEVC) neudáno ano EPG, teletext, HbbTV HDMI 1.4, SCART, digitální optický audiovýstup, USB 2.0, RJ-45, Wi-Fi 211 × 40 × 170 mm; 1,5 kg čtečka Conax, operační systém Linux E2 HD (Enigma2)
Optex ORT 8930-HD 929 Kč DVB-T/T2 (HEVC) neudáno ne EPG (neudáno), nahrávání, multimédia, RSS, internetová rádia HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 neudáno pro volné kanály; mj. Dolby Digital Plus
Opticum Lion HD 265 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, hry HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 150 × 90 × 36 mm; 240 g pro volné kanály; paměť na 6000 TV a rádio kanálů; podporuje disky FAT32 a NTFS až 1 TB
Opticum Terra HD 265 790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání multimédií; 27 programovatelných časovačů
Opticum Terra HD 265 Plus 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia, nahrávání HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání multimédií; 27 programovatelných časovačů
Sencor SDB 5002T 790 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, teletext, multimédia,nahrávání, TimeShift, internetová rádia, počasí HDMI (verze neudána), SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 168 × 37 × 118 mm; neudáno pro volné kanály
Strong SRT 2221 1999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, digitální optický audiovýstup, 4× USB 2.0, RJ-45, Wi-Fi 130 × 28 × 130 mm; 260 g pro volné kanály; OS Android 4.4; dálkový ovladač s funkcí Air Mouse a klávesnicí
Strong SRT 2400 2990 Kč DVB-C/T/S2, DVB-T2 (HEVC) až Ultra HD (4K), max. 3840 × 2160 bodů, resp. 2160p ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift, streamování videa z internetu HDMI, A/V (jack), digitální optický audiovýstup, 4× USB 2.0, RJ-45; mechanika SD; Bluetooth 4.0, Wi-Fi 177 × 41 × 140 mm; 330 g nezjištěn tuner pro 4K; volné kanály; Android 5.1; podpora IPTV, stahování aplikací; mj. Dolby Audio, Dolby Digital Plus; až 16 seznamů pro oblíbené kanály; dálkový ovladač s integrovanou klávesnicí (Air Mouse)
Strong SRT 8210 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 220 × 43 × 164 mm; 630 g pro volné kanály
Strong SRT 8211 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ne EPG neudáno, nahrávání HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 169 × 41 × 102 mm; 360 g pro volné kanály
Synaps T-65 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 nezjištěno pro volné kanály; certifikace ČRa
Technisat DigiPal DAB+ 5400 Kč DAB/DAB+; DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano; Irdeto, SIM Card Reader EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB, RJ-45 210 × 40 × 130 mm; 320 g u nás počítejte pouze s příjmem volných kanálů; možnost editace nahrávky; DAB: digitální pásmo III, DAB, DAB+; napájení 12 V; ovládání přes mobil; odkaz nevede na test, ale na podrobný popis přístroje
Technisat DigiPal IQ T2 2970 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; napájení 12 V
Technisat DigiPal Isio HD 4390 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ano; Irdeto, SIM Card Reader EPG, nahrávání, TimeShift, HbbTV HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, 2× USB 2.0, RJ-45 210 × 40 × 130 mm; 320 g u nás počítejte pouze s příjmem volných kanálů; možnost editace nahrávky; napájení 12 V
Technisat DigiPal T2 DVR 3149 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC, H.264) až Full HD, max. 1080p ano (Irdeto, speciálně pro freenet TV) EPG, nahrávání, TimeShift, internetová rádia HDMI (výstup), digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; možnost editace nahrávky; napájení 12 V
Technisat DigiPal T2 HD 2970 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG HDMI (výstup), digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 182 × 40 × 126 mm; 240 g pro volné kanály; napájení 12 V
TeleSystem TS6808 T2 HEVC 990 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG neuvedeno, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 138 × 35 × 100 mm; nezjištěna pro volné kanály; přehrávání multimédií; certifikace ČRa
TeleSystem TS6810 T2 HEVC Stealth 1299 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift HDMI (verze neudána), SCART, 2× USB 2.0 116 × 23 × 81 mm; nezjištěna pro volné kanály; dálkový ovladač 2v1; mj. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC a MP3
TeleSystem TS6811 T2 HEVC 1180 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 138 × 35 × 100 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání JPG, MP3, HE-AAC, MPEG-1, MPEG-2, H.265; certifikace ČRa; podobný model: TS 6811 – MC 6620
TeleSystem TS6812 T2 HEVC 1199 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, multimédia, nahrávání, TimeShift, internetová rádia HDMI (verze neudána), SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 138 × 35 × 100 mm; nezjištěno pro volné kanály; dálkový ovladač 2v1; mj. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC a MP3
TeleSystem TS6820 T2 HEVC Twin tuner 1599 Kč 2× DVB-T a DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50 Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift, nahrávání dvou pořadů současně HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0, RJ-45 188 × 38 × 110 mm; nezjištěno pro volné kanály; Dolby D, Dolby D+; zdvojené tunery, v tomto případě i nahrávání dvou pořadů současně a sledování třetího; nahrávky ve formátu Transport Stream (TS)
TeleSystem TSUnico T2 HEVC 1099 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p, 50Hz ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI 1.4, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB 2.0 168 × 36 × 90 mm; nezjištěno pro volné kanály; přehrávání JPG, MP3, HE-AAC, MPEG-1, MPEG-2, H.265; certifikace ČRa; v ceně druhý zjednodušený ovladač
Thomson THT712 999 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD; max. 1080p ne EPG, teletext, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, digitální koaxiální audiovýstup, USB, RJ-45 169 × 41 × 102 mm; 360 g pro volné kanály; RSS kanály, předpověď počasí; Dolby Digital Plus
Zircon Fire 899 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa
Zircon Ice 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) až Full HD, max. 1080p ne EPG, nahrávání, TimeShift, RF modulátor HDMI, SCART, digitální audiovýstup, USB 2.0 167 × 36 × 92 mm, 300 g pro volné kanály; přehrávání MP3; JPEG; MKV, AVI, MPG, MP4, MOV; certifikace ČRa; testován podobný box Zircon Fire
Vivax DVB-T2 180H 890 Kč DVB-T, DVB-T2 (HEVC) nezjištěno ne EPG, nahrávání, TimeShift HDMI, SCART, USB 2.0 150 × 35 × 97 mm; 250 g pro volné kanály; RF vstup; certifikace ČRa

Co uděláte, až se vypne DVB-T? Budete k příjmu využívat DVB-T2, nebo přejdete na jinou platformu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).