Hlavní navigace

Set-top box GoSAT GS7075 COMBOi přichází s HbbTV, certifikací ČRa pro DVB-T2 a logem Skylink Ready

9. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Eltasat
Kombinovaný Full HD přijímač s podporou HEVC jak pro české DVB-T2, tak pro satelitní DVB-S2 nabízí, jako jeden z mála set-top boxů u nás, i HbbTV. A při ceně pod čtyři tisíce korun!

GoSAT GS7075 COMBOi byl Českými Radiokomunikacemu certifikován už v srpnu, na trh ale přichází až nyní, a to za cenu 3490 korun. Nabízí kombinaci pozemního i satelitního příjmu a je proto také vybaven oběma důležitými certifikáty – Skylink Ready (FastScan TP a Skylink Aktualizace) a „DVB-T2 ověřeno“ od ČRa. 

Příjem je možný až do rozlišení Full HD (max. 1080p), podporováno je také HbbTV verze 1.5 či zvukový popis pro nevidomé. Nechybí EPG, teletext, nahrávání a také TimeShift, nebo-li přehrávání živého televizního vysílání se zpožděním.

BRAND24

GoSAT GS7075 COMBOi má na zadní straně zabudovány konektor HDMI s funkcí CEC, tedy např. s možností současně zapínat (a vypínat) připojený televizor, A/V výstup (cinch), digitální optický audio výstup, jedno USB 2.0 (další je na boku) a ethernetový RJ-45. Připojení na internet pak nabízí zmiňované HbbTV, dále pak je tu možnost využít například aplikací pro YouTube, Počasí a RSS. Bezdrátově přijímač připojit nelze.

O dekódování programů satelitního vysílání se postará integrovaná čtečka Irdeto spolupracují s kartami dvou satelitních poskytovatelů signálu – Skylink a FreeSat. Společnost Eltasat však upozorňuje, že ji nelze použít pro pozemní kanály DVB-T2/HEVC. Tady je umožněn příjem pouze volných stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).