Hlavní navigace

Server O2TV.cz nově ve formátu HTML5. Jaké jsou první dojmy?

10. 11. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: O2
Měsíc se sešel s měsícem a máme tu nové menu i pro O2TV v prohlížeči. Přečtěte si první dojmy našeho recenzenta.

Služba Moje menu, která byla doposud dostupná pouze majitelům set-top boxů O2 TV, se v beta verzi objevila i na internetové stránce O2TV.cz. 

PSALI JSME: O2 představuje svoji novou službu Moje menu i na svém webu

Aktuálně uvedená podoba webu O2 TV vychází z vizuálního stylu úvodní obrazovky O2 TV Moje menu. Novinkou je vyhledávání, které umožňuje najít si v databází O2 Videotéky filmy nejenom podle jejich názvu, ale i podle jmen jednotlivých režisérů. Technologickou změnou prošel i samotný webový přehrávač. Díky modernímu formátu HTML5 je jeho funkčnost plynulá a funguje ve všech prohlížečích.

"V tuto chvíli je nový web spuštěn ve zkušebním, tzv. „preview“ režimu, ve kterém tým O2 TV sbírá podněty a zkušenosti uživatelů, na základě kterých web nadále upravuje ke spokojenosti diváků. Novou O2 TV najdou zákazníci buď přímo na preview.o2tv.cz nebo přechodem z notifikačního banneru na webu www.o2tv.cz. Stávající podoba O2 TV bude po dobu zkušebního režimu stále k dispozici a mezi oběma verzemi webu O2 TV mohou diváci libovolně přepínat.!

Tolik Jitka Pajurková, tisková mluvčí společnosti O2. My si tu nyní ukážeme, jak to vlastně vypadá v reálu. 

Screenshot celé stránky o2tv.cz (po přihlášení konkrétního uživatele).

Toto je plná grafická verze nového rozhraní Moje menu, navržená po přístroje poněkud jiné specifikace, než jsou současné boxy EVO4 a EKT DID-7006. Plná podpora HTML5, fulltextové vyhledávání, vše je doplněno pro přehlednost logem či obrázkem. O2TV se tím stává IPTV srovnatelnou s jinými evropskými televizemi, kde však takové rozhraní ale běží v set-top boxu.

Oproti set-top boxu jsou v sekci Právě v TV zobrazeny všechny aktuálně dostupné programy, lišta se stejně jako u STB roluje směrem doprava. 

Obrazové představení některých funkcí

Živé vysílání

Toto je defaultní okno, do kterého se stream otevírá, v plné velikosti z mého zobrazovače. Prohlížeč Mozilla Firefox, verze 56.0.2.

Odkaz Televize

Odkaz Nahrávání

Úplného přepracování se dočkala sekce nahrávek, nově má podle zahraničních vzorů každá nahrávka vlastní podstránku s popiskem, obrázkem či logem a ovládacími tlačítky.

Odkaz Program

Taktéž úplného přepracování se dočkal i program, každý pořad má také vlastní podstránku s popiskem, obrázkem či logem a ovládacími tlačítky.

Odkaz Videotéka

Výrazné proměny se dočkala i celá videotéka O2TV. I zde má každý pořad svou vlastní podstránku s informacemi a ovládacími prvky.

Vyhledávání

Vyhledávání podle režisérů nám trochu drhne. Vyhledáváme sice všude, nejen ve videotéce, ale sem tam dostáváme protichůdné výsledky. Ale je to beta, druhý den v provozu a nikdo není dokonalý… 

Vyhledávání podle klíčových jmen (herec, dílo, stanice) funguje až na nějakou nedoladěnou drobnost celkem precizně.

BRAND24

Na závěr si ještě ukážeme nové Nastavení účtu, ke kterému se dostaneme po kliknutí na své uživatelské jméno (podtrženo). Zde můžeme spravovat připojená zařízení a slouží i k odhlášení od služby. 

Mnoho lidí s mým názorem souhlasit nebude, ale toto je opravdu velmi slušný počin, povyšující službu na úplně jinou úroveň, srovnatelnou se zahraničními poskytovateli. Stále zamrzí skutečnost, že u nich lze takové grafické prostředí provozovat i na set-top boxu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).