Hlavní navigace

Seriály a jejich nové řady, které nesmíte propásnout

17. 7. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: HBO
UVNITŘ VIDEA – Sedm seriálů, které byste si neměli nechat ujít… A ano, samozřejmě je mezi nimi i netrpělivě očekávaná sedmá řada Hry o trůny.

Já vím, prázdniny jsou v plném proudu a většina z vás se určitě válí u moře nebo si upravuje náladu na nejrůznějších hudebních festivalech. Ale prázdniny nejsou nekonečné, a tak vám přinášíme tip na nové a vracející se seriály, na které se můžete po návratu do reality těšit.

Star Trek: Discovery  
(CBS, 24. září)

Star Trek můžete buď milovat, nebo vám může být lhostejný. Neexistují lidé, kteří by jej nenáviděli, ovšem hardcore fanoušci se na sedmý seriál ze startrekového universa těší jako malí. A mají proč – sci-fi seriály dnes spoléhají na „nosnou myšlenku“, kterou se přebíjí riziková investice do příliš nákladné výpravy. 

To tvůrci nového Star Treku si takovou otázku nekladli a s rozpočtem až sedm milionů dolarů ani nemuseli. Autory scénáře jsou zkušený scénárista Bryan Fuller (Hannibal, American Gods, Amazing Stories) a Alex Kurtzman (2 filmy ze Star Trek univerza, ale také například Enderova hra nebo Mission Impossible 3). V nové řadě se ovšem poprvé objeví v roli kapitána žena – hraje ji hongkongská akční hvězda Michelle Yeoh (Tygr a drak, Sunshine, Zítřek nikdy neumírá) a poprvé se objeví také čistě gay postava (Anthony Rapp). A můžete se těšit na zcela novou mimozemskou rasu.

Stranger Things, 2. řada
(Netflix, 27. října)

Druhá nejdiskutovanější seriálová řada roku (ta největší přijde nakonec). Dětská sci-fi, pocta poetice osmdesátých let a Stevenu Spielbergovi, trochu říznutá Stephenem Kingem, si získala fanoušky mysteriózních seriálu již od prvního dílu. Příběh party dětí a jedné trošku divné holky s nadpřirozenými schopnostmi se odehrává v Americe někdy v osmdesátých letech a z dětských herců udělala takřka přes noc superhvězdy. 

V druhé řadě uvidíme většinu původních postav, včetně Eleven. Tenhle seriál dal klasickému úsloví „netflix and chill“ zcela nový význam – v předtuše radovánek jsem pozval jednu slečnu domů a skončili jsme tím, že jsme celou sérii shlédli najednou a několik dalších hodin diskutovali o tom, jestli je Eleven povedeným, či nepovedeným výsledkem tajného armádního experimentu.

Fargo, 3. řada
(Channel 4, promítá se od 21. června)

Fargo a jeho černá komediální interpretace detektivky má úspěch nejen díky vtipnému a přitom mrazivému námětu, ale také díky luxusnímu lineupu herců – Billy Bob Thornton (Santa je úchyl, Armageddon), Martin Freeman (Hobbit, Sherlock) nebo Kirsten Dunst (Interview s upírem, Spiderman).

A ve třetí řadě se k nim přidali například Ewan McGregor (Trainspotting) nebo David Thewlis (v Harry Potterovi hrál profesora Lupina). Inspirací pro seriál byl stejnojmenný film bratří Coenů z roku 1996. Seriál o kriminálních zločinech na americkém malém městě posbíral řadu ocenění – například Golden Globe za nejlepší seriál – a Billy Bob Thornton získal stejnou cenu za nejlepší mužskou roli v seriálu.

Peaky Blinders, 4. řada
(BBC2, podzim 2017)

Moje oblíbená a na tuhle se těším snad nejvíc. Příběh pouličního gangu rabiátů z Birminghamu, odehrávající se mezi dvěma světovými válkami, se stal senzací – a to nejen díky modrým očím fantastického Ciliana Murphyho (Wind that shakes the barely, Inception). 

Nejinteligentnější, nejúchvatnější a nejstylovější seriál, který kdy BBC natočila, uvedl web Den of geek. Všichni jsme kurvy, jen každý prodáváme jinou část sebe sama, zní filozofie hlavní postavy, charismatického Tommyho Shelbyho, který se musí vyrovnat s tím, jak všechny svoje přátele a kolegy na konci třetí série napráskal policii – respektive vyměnil je za svou svobodu.

The Fall, 4. řada 
(BBC, zatím nevíme)

Tady učiníme výjimku – čtvrtá řada The Fall se ještě ani nezačala natáčet a defacto nevíme, zdali někdy natočena vůbec bude. Přijde nám ale naprosto nemožné, že by ji nenatočili, protože tenhle seriál jsme si zamilovali na první dobrou. 

Jamie Dornan (50 stínů šedi, Anthropoid) hraje úchylného vraha Paula Spectora, který v minulé sérii zavraždil spoluvězně v blázinci a způsobil takovou menší vzpouru. Gillian Anderson (Akta X) hraje policistku Stellu Gibson, která má k Spectorovi zvláštní potrhlý vztah – něco jako level Hannibal Lecter a Clarice Starling, ale jinak. Vynikající seriál prostě musí pokračovat, musí!

Young Sheldon, nový seriál
(Comedy, 25. září)

Ultrapopulární Big Bang Theory se dočkala prvního spinoffu – chtěli jste někdy vidět, jaký byl Sheldon Cooper jako dítě? Narodil se v Texasu a seriál jej představuje jako devítileté dítě. 

V seriálu samozřejmě nehraje Jim Parsons (který hraje Sheldona v původním seriálu), devítiletého budoucího génia hraje Iain Armitae (Big Little Lies). Seriál se bude vysílat vždy po uveřejnění klasického dílu Big Bang Theory – což je naprosto ultimátní kombo.

Hra o trůny, 7. řada
(HBO, 17. července)

A největší kalibr nakonec. Hra o trůny je absolutně nejočekávanějším seriálovým počinem roku, nejdražším seriálem (cena za jeden díl se vyšplhala až na deset milionů dolarů) a nejvíce emocí vyvolávajícím – v Londýně byli například na ulici spatřeni White Walkers! 

UX DAy - tip 2

V nové sedmé řadě mají údajně dostat více prostoru ženské postavy – což nám dává naději v to, že Daenerys by snad konečně mohla usednout na Iron Throne. I když… ještě nás za rok čeká další řada, která už bude údajně poslední. Ale tomu nevěříme. Seriál začíná v neděli, tj. dnes – v Česku má být první díl zpřístupněn v pondělí.

Ano, víme, že některé seriály nemusí být u nás dostupné hned (pro Hru o trůny to samozřejmě neplatí). Ale také víme, že čtenáři DigiZone jsou kreativní lidé, kteří… rádi cestují, aby se na nové seriály mohli podívat co nejdříve.
A na co se těšíte vy? Pokud máte nový tip, dejte nám o něm vědět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Komentátor, fejetonista, milovník dobrého piva, reklamy a world music.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).