Hlavní navigace

Sencor SIR 5000WDB: levná novinka nejen pro DAB a internetové stanice

15. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Fast
UVNITŘ FOTOGALERIE – Ke koupi je další kombinace FM/DAB rádia s příjmem internetových kanálů a bezdrátovým streamováním zvuku.

Za 2499 Kč dostanete přijímač s barevným LCD displejem s úhlopříčkou 6,1 cm (2,4"), výše zmíněnými tunery, podporou UPnP/DLNA, budíkem, automatickým vypnutím a také s předpovědí počasí pro 5000 měst. Na internet se napojuje prostřednictvím Wi-Fi a řídí se buď dodaným dálkovým ovladačem, nebo aplikací AirMusic pro Android či iOS.

Sencor SIR 5000WDB má v případě internetových stanic místo pro uložení až 250 stanic, které můžete spravovat přes webovou stránky MediaU. Pro FM s RDS je tu 20 pozic, počet míst pro tuner DAB/DAB+ uveden nebyl.

NAPSALI JSME: Český rozhlas rozšířil své DAB+ vysílání do Brna, Plzně a Ostravy

SilverCrest SIRD 14 C3: překvapení z Lidlu nejen pro FM/DAB a internetový příjem

TechniSat DigiPal DAB+: špičkový přijímač v unikátní kombinaci DVB-T2/DAB+ v prodeji i u nás

BRAND24

Zesilovač přijímače dává výkon 6 W a pro úpravu zvuku je k dispozici osm režimů ekvalizéru. Zabudován je linkový stereovstup (jack, 3,5 mm), výstup na sluchátka a vedle Wi-Fi (standard neudán) je k dispozici i Bluetooth. To by podle stránek výrobce mělo sloužit k bezdrátovému streamování hudby (bez dalšího upřesnění).

SIR 5000WDB má udávanou spotřebu max. 16 W a je napájen z externího zdroje. Jeho rozměry mají být – opět podle stránek výrobce – 220 × 110 × 110 mm, hmotnost je 1,1 kg.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).