Hlavní navigace

Názory k článku Seminář o hudbě na Radiožurnálu přinesl i vypjaté momenty

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2011 15:52

    bez přezdívky
    Burian to řekl dobře, s tím nelze než souhlasit. Ostatní mají sice taky pravdu, ale ne úplně. Na ČRo1 je primární mluvené slovo. Ale kdyby tam bylo jenom slovo, brzy to unaví a posluchač ztratí pozornost. Proto si myslím, že hudba na ČRo1 jako doplněk patří. Posluchač si na chvíli "odpočine" od informačního toku a pauzu uvítá. Ale! Ne takovou pauzu, ze které jsem znechucen a při které raději přeladím. Když slyším neustále se opakující hity let dávno minulých, jejichž hudba je většinou převzatá, jímá mě hrůza a raději ladím jiný rádio.
    Tohle není žádný nový problém. Otázka hudební dramaturgie na ČRo1 se řešila už několikrát a je dost smutný, že s tím zatím nikdo nedokázal nic moc udělat. I když, pamatuju si období, kdy se to na chvíli zlepšilo, ale pak šup zpátky do vyjetých kolejí.
  • 1. 12. 2011 18:59

    bez přezdívky
    Ano,hrát hudbu rozmanitou. Jen NE !!! žádnému "především" hraní českých písní. Už ta česká tvorba leze i ..delí ven. Samé retro,samej David,Gott,Neckář a furt to samé pořád dokola,jak za komunistů. Hrajte celosvětovou pop music. Jen už žádné hezky česky. Prosííííím.
  • 1. 12. 2011 19:09

    David Tomek (neregistrovaný)
    Naprostý souhlas. Já se o hudbu zajímám již od útlého mládí a musím poděkovat, že zase jednou řekne někdo za mě UŽ ŽÁDNÉ HEZKY ČESKY.
  • 1. 12. 2011 19:10

    Kamil Kolář
    Nejde než souhlasit s Janem Burianem. To co se hraje neustále až k zblbnutí jako skupina Olympic, Dům holubí, Hotel California atd.
  • 1. 12. 2011 19:18

    bez přezdívky
    Jo jenže moderní českou hudbu tady hrají dvě české stanice WAVE a RADIO 1. Dokonce i ten vynikající rockový Beat bývá kritizován, že českých rockových neznámých kapel hraje málo.
  • 1. 12. 2011 19:15

    bez přezdívky
    Asi jsi to nepochopil já neříkám, že tam nepatří HUDBA, já říkám, že tam nepatří POLITIKA. Měli by si ujasnit jestli chtějí mít politickou vysílačku alá Svobodná Evropa nebo co. Anebo normální stanici typu Bayern 3. Jistě EXPRES je snad jediná stanice v ČR hrající pop a přitom ne takový pop, že se z toho každý do 5 minut poblije hnusem. Takže samozřejmě i to by šlo použít jako vhodný vzorek, stejně jako ty, již uvedené.

    ČT24, čili zpravodajská smyčka třeba RADIO CNN nebo třeba nové RADIO EURONEWS až bude. TO JE PRÁVĚ HERR GOTT TO ČESKO, tedy měla by být ČTYŘKA, dokonce ji sakra uvolní na úkor regionů VKV. To Vám všem nestačí ? Na co furt chcete kurvit politikou RŽ ?

    A opakuji JEDNIČKA BUDE PO PRÁVU PRAHA + REGIONY. Žádný RŽ. Ten bude DVOJKA.
    / Tedy pokud zase nezprasí tu koncepci, co má po novém roce začít ./

    No a to, že to TACHECÍ doprasila k F1 a Impulsu.
    Tak za to si MŮŽOU SAMI !

    Sice mě pobavilo, jak Jaklová prohlásila, že před tím nad tím JÁSALA a nyní, že jí to nevadí, či co.

    Tak mně to před tím nevadilo, ale rozhodně jsem nejásal nebylo nad čím. A teď mi to vadí, takže ten hnuj od změny neposlouchám. Tedy patřím mezi ty, co odešli.

    Jenže to přece chtěli. Oni jen udělali, co se po nich chtělo ! Jen splnili příkaz.
    Stále se jim mlátil o držku Impuls a F1, tak to zkurvili na jeho úroveň.
    No, že tím naštvali x lidí, to přece museli vědět.

    To už se jim Impuls a F1 nelíbí a nezdá se jim to jako vhodný vzor ? Najednou ?
    Asi už tedy dospěli a přišli na to, na co přišli BAVOŘI už někde před 10 lety !
    Že veřejnoprávnost není od toho aby kopírovala komerční subjekty.

    O to smutnější samozřejmě je, že touto cestou se vydala ČT a pár pitomečků jim na tom pochodu do zkázy z které se pak budou desetiletí vymotávat, ještě tleská. Ach, jo...
  • 1. 12. 2011 21:04

    bez přezdívky
    Tedy jako nyní dokončovat proces překlopení rozhlasu... To jsi opravdu trošičku přehnal... Sice sympaticky, ale přehnal... To by jsi z nás udělal světovou DABovou jedničku...

    Však 2017 bude teprv FM vypínat jako úplně první NORSKO. Po něm DÁNSKO.

    A hádá se a sází, kdo bude ten třetí ? Jestli HOLANDSKO ? Nebo to bude VELKÁ BRITANIE nebo to vůbec nebude v Evropě, ale bude to USA ? Nebo to bude AUSTRALIE ?

    To jsou 4 typy na třetí pozici. První dvě už jsou jasné. NORSKO a DÁNSKO. Ovšem až někde za 5 let !

    Ny my si stojíme tak, že jede Příbram, Praha, Brno a Ostrava.
    Pracuje se na dokrývačích v Praze, Brně a Ostravě.
    A zároveň se pracuje i na spuštění Hradce Králové, Ústí nad Labem a Liberce.
    A příští rok dojde pravděpodobně k spuštění Plzně a Karlových Varů.
    A také jsou ohlášené testy v III.Bandu
    A 2013 dojde k udělení prvního celoplošného multiplexu v III.Bandu.

    To zase není tak špatné. Prostě ty zatracený televize to celé strašně zdržely.
  • 1. 12. 2011 15:40

    bez přezdívky
    Tak jestli do hudby na RŽ zase kecá a bude kecat normalizátorka Jaklová, ta to už je celá reforma páně Duhana v riti...

    Jan Burian to myslím vyjádřil zcela přesně.

    Ostatně zpravodajská stanice Česko měla být původně stanice zcela bez hudby.

    Nyní má být vyrobena tzv. stanice mluveného slova Čtyři. Měly by informační bloky z RŽ tedy přejít tam. A na RŽ se konečně začít zase po x letech devastace, hrát. Tak, jak to na takové stanici má být.
  • 1. 12. 2011 18:43

    bez přezdívky
    Hudba na Radiožurnál patří, ale nesmí to být hity ála co hrajou na Impulsu nebo Frekvenci 1. Pořád stejný Kryštof a Abba. Radiožurnál by měl hrát nové písničky především od tuzemských hudebníků a jít s dobou i v případě zahraniční produkce. Zde na Domažlicku lze všude naladit Bayerny a ti hrajou perfektně. Jinak jsem s Radiožurnálem spokojen, ale více by se měl zabývat politikou - přál bych si, aby se více podobal televizní stanici ČT24. Radiožurnál poslouchám v zaměstnání na svém MP3 přehrávači, ale když hrajou, přehodím si to na svou uloženou hudbu. Osobně se mi velmi líbí pohodové, svižné a moderní rádio pro moderního člověka - Expressradio z Prahy (90,3FM). V zaměstnání když můžeme, tak ho posloucháme veřejně - naladil jsem ho a od té doby si ho oblíbili i kolegové a sami si ho najdou (posloucháme přes www.play.cz)Svižná moderní hudba ála život v New Yorku a do toho svižné zprávy a politické, hospodářské a finanční dění ve světě i u nás - to by byl pro mě ten nejlepší Český rozhlas jedna - Radiožurnál!!
  • 1. 12. 2011 19:11

    bez přezdívky
    Česká hudba je ale důležitá, máme perfektní a moderní skupiny a zpěváky, kteří by patřili na Radiožurnál - např.Tatabojs nebo i perfektního Xaviera Baumaxu - klidně si ho zde dokáži představit poslouchat. Těch tuzemských skupin by bylo daleko víc. Chce to jen se nebát a dát jim zde prostor. Problém také je v neexistenci digitalizace rádií u nás. Pokud by každé město vysílalo v DABu to samé, co nabízí DVB-T rádia, zvýšila by se logicky penetrace digitálních rozhlasových přijímačů a zvýšil by se počet posluchačů. Když ale u nás jde všechno neskutečně pomalu - viz.včerejší holedbání a bušení se na prsa, že je konec analogu - proboha ten měl být už v roce 2008-9 a nyní by se měl dokončovat proces překlopení FM do digitálu i v případě rozhlasu!
  • 1. 12. 2011 18:07

    bez přezdívky
    Jenže nikde nemáte stanici č.1 nebo stanici č.3 POLITICKOU !

    Já myslím, že tady docela drze lžou. Tedy fakt, že posluchači byli otrávani politikou RŽ svádějí alibisticky lživě na to, že lidé byli politikou otrávení vůbec.

    To je prostě lež jako věž. Nebo zastírání jednoho faktu, účelově faktem druhým.
    Kdy si myslí, že žijí za Gottwalda nebo za Zápotockého ?

    Zpravodajské jsou stanice č.4, č.5 apod a tam se opravdu HUDBA nehraje !

    Čili pokud jsem správně pochopil REFORMU, tak z RŽ má být stanice č.2 tedy DVOJKA a ta má vypadat jako všechny běžné DVOJKY na světě.

    Tedy ať už udělají tu a na ní pak řeší hudbu. Mimochodem dle původní koncepce, kterou ovšem oni ještě 50x změní, zvláště, kdxyž do toho strká zase pracky Jaklová, tam měla být hudba moderní, soudobá, typu té, co hraje radio Wave, možná poněkud uslišněnější a blíže komerci, ale zhruba ten koncept, šlo by použít spíše přirovnání k zahraničí, takže řekněme Radio FM Slovenska nebo BBC1 Anglie. Toto byl plán.

    Takže nechápu, co to zase ráčí zkoušet. Posluchači jim to řekli zcela JASNÉ A SROZUMITELNĚ.

    PRYČ S POLITIKOU Z RŽ. Nikdy tam nepatřila a nemá tam co dělat. A studená válka už skončila. Tohle má být na stanici č. ČTYŔI. NA STANICI MLUVENÉHO SLOVA.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).