Hlavní navigace

Šéfproducent zpráv ČT Petr Jahn skončil, nahradil ho Dan Juřička z Novy

1. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 3. 2012

České televizi po deseti letech skončil šéfproducent zpravodajství Petr Jahn. Ode dneška jej nahradil Dan Juřička, který stejný post do včerejška zastával v televizi Nova. Serveru DigiZone.cz to řekl zdroj z redakce zpravodajství ČT, který si nepřál být jmenován a informaci potvrdila mluvčí ČT Michaela Fričová. Juřička na Kavčí hory nastupuje měsíc před plánovanou proměnou hlavní zpravodajské relace Události.

K TÉMATU: Novu opouští programmer Zahradník, šéf kreativy Cynk a producent zpráv Juřička

Potvrzuji. Pokračujeme ve zefektivňování vnitřních procesů, což je cílem podobných personálních změn, řekla serveru DigiZone.cz mluvčí ČT. Juřička byl jedním z manažerů Novy, s nimiž nejsledovanější česká televize začátkem letošního roku ukončila spolupráci. Do konce února mu na Nově běžela výpovědní lhůta. Ve stejnou dobu se Nova rozloučila i s programmerem Milošem Zahradníkem a výkonným producentem kreativního oddělení Davidem Cynkem.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Pět reportérů odchází ze zpravodajství Novy. I Vaníček a Hauptvogel

Zahradník již v únoru nastoupil do konkurenční Primy, kde byl dříve programovým ředitelem a nyní pomáhá současnému šéfovi programu Petru Vladykovi. Z Novy se chystá odejít i pětice redaktorů zpravodajství, kteří nesouhlasí se změnami, které zavádí nově jmenovaný ředitel zpravodajství a publicistiky Vladimír Mužík. Ve středu podali výpověď reportéři Tomáš Hauptvogel, David Vaníček, Jiří Pánek, Pavel Šuba a Eva Myšíková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).