Hlavní navigace

Šéf Kavčích hor Dvořák: Zatím nevíme, jak dostat dětský kanál k divákovi

24. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na Kavčích horách stále nemají vyřešený zásadní problém – jak dostanou chystaný dětský kanál k divákovi. Týká se to zejména terestrického vysílání, kde kapacitu blokuje Český rozhlas.

Česká televize v tuto chvíli stále řeší otázku distribuce dětského kanálu České televize, jehož hotový projekt by měl vzniknout do poloviny letošního roku. V rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny to řekl generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. ČT musí dětský kanál nabídnout primárně v terestrickém vysílání, a to je problém. Potřebnou kapacitu blokuje Český rozhlas, se kterým televize jedná o možnostech. Diskuse probíhají i s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ).

BRAND24

K TÉMATU: Dvořák do konce června předloží Radě ČT projekt dětského kanálu

S jakým rozpočtem by měla stanice fungovat, nechtěl Dvořák prozradit. První by se to podle jeho slov měla dozvědět Rada České televize. Jak už dříve generální ředitel veřejnoprávního média z Kavčích hor prozradil, jedna varianta by měla být levná a druhá dražší. Dneska už vím, jak může vypadat jeho struktura, kolik by to stálo. Zjišťujeme, jak lze využít archiv televize a zda bude případně třeba dokoupit nějaký další produkt, upřesnil v rozhovoru pro Hospodářské noviny Petr Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).