Hlavní navigace

Satelitní služby CS Link a Skylink už mají společného provozovatele

31. 3. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – V průběhu tohoto týdne jsme vás informovali o tom, že satelitní služby CS Link a Skylink budou od 1. dubna oficiálně patřit pod společnost M77 Group.

CS Link a Skylink splynuly v jedno

Satelitní služby CS Link a Skylink přejdou k 1. dubnu oficiálně pod křídla svého nového vlastníka, společnost M77 Group z Lucemburska. Serveru DigiZone.cz to potvrdil Jaromír Glisník, dosavadní šéf obou operátorů pověřený jejich integrací. Znamená to, že k 1. dubnu končí společnost Media Vision jako provozovatel CS Linku a firma TradeTec jako vlastník značky Skylink. Nerad bych říkal, že společnosti zaniknou, protože by to znělo tak, že se chtějí zbavit svých závazků, a tak tomu rozhodně není, ale budou zfúzovány do M77 Group, uvedl pro DigiZone.cz Glisník. M77 Group je pobočkou společnosti M7 Group, která má na starosti satelitní televizi. Stane se z nás firma se sídlem v Lucemburku, potvrdil bývalý výkonný ředitel společnosti TradeTec. Ex-šéf Skylinku, který v posledních měsících komunikoval i za CS Link, dostane novou funkci. Pro Glisníka je ve hře několik možností, jistotou však je, že si polepší. Usedne v samotném představenstvu M77 Group. V tuto chvíli zůstává pouze otázkou na jaké pozici.

Lukáš Polák: CS Link a Skylink už nebudou od dubna českými operátory

Jiří Balvín skončil po devíti letech ve funkci šéfa televize Óčko

Mediální skupina Mafra se rozhodla po devíti letech vyměnit generálního ředitele hudební televize Óčko. Na této pozici skončil Jiří Balvín, který stanici vedl od roku 2003, tedy téměř od jejího vzniku, nově sem nastoupil Štěpán Wolde. Toho mohou znát zájemci o obor médií například jako výkonného ředitele společnosti Atmedia v letech 2009 až 2011 nebo spolumajitele společnosti MediaOne. O důležité personální změně v Óčku informovala ČTK. Štěpán Wolde je osoba s velkými zkušenostmi v oblasti televizního obchodu a marketingu a pro naši mediální skupinu je ideální osobou pro novou éru rozvoje televize Óčko, uvedl předseda představenstva Stanice O a člen představenstva mediální skupiny Mafra Roman Latuske. Z dalšího vyjádření vyplývá, že Mafra hledala někoho, kdo je schopen stanici posunout dál a právě oním vyvoleným je jednačtyřicetiletý Wolde. Mafra chce podle ČTK v dalších měsících posílit pozici televize Óčko na trhu i uvnitř mediální skupiny.

MTV - Jiří Balvín 500

Jiří Balvín na tiskové konferenci ke spuštění česko-slovenské verze hudebního a lifestylového kanálu MTV. (Foto: Ivana Dvorská)

Lukáš Polák: Devět let šéfa Óčka Jiřího Balvína: Co sliboval, co splnil a co už nedokončí
Lukáš Polák: Hudební televize Óčko vyměnila šéfa. Balvína nahradil po devíti letech Wolde

Kanál ČT HD 2 bude dostupný na všech kartách

Česká televize jde do jednání s operátory o distribuci kanálu s pracovním názvem „ČT HD 2“ s tím, že ho na satelitní pozici 23,5 stupně východně musí nabídnout platformy CS Link a Skylink všem svým zákazníkům. Serveru DigiZone.cz to řekl včera ředitel techniky veřejnoprávního média Rudolf Pop. Je to naše podmínka, kterou budeme mít při zařazení na satelitní karty, uvedl Pop. Technický ředitel České televize tak popřel informaci některých médií, že by program měl být dostupný například pro zákazníky satelitní služby Skylink pouze na kartách ICE (Irdeto CryptoWorks Embeded) nebo Irdeto. Tato možnost nepřipadá v úvahu, konstatoval Pop. Stanice „ČT HD 2“ by měla být dostupná taktéž pro všechny zákazníky CS Linku. Jednání ještě nebyla podle technického ředitele České televize zahájena. Médium je bude vést s lucemburskou společností M77 Group, která je vlastníkem operátorů CS Link a Skylink.

ČT HD screenshot 500

Olympiáda bude na České televizi v HD hned na dvou kanálech. (Screenshot: autor)

Lukáš Polák: Druhý HD kanál musí být na všech satelitních kartách, říká šéf techniky ČT

Stručně

Regionální kabelová televize CMS TV, která je určená pro oblast Svitavska, přejde v průběhu letošního roku také na pozemní digitální vysílání (DVB-T). Serveru DigiZone.cz to řekl ředitel stanice Petr Horák. Za tímto účelem už si společnost Petr Horák Comercs požádala o licenci u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a ta ji následně vyhověla. Vyplývá to ze zápisu z jejího posledního zasedání.

Lukáš Polák: Svitavská regionální televize CMS TV zahájí letos vysílání v DVB-T

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zpečetila na svém posledním zasedání osud dvou českých televizních kanálů. Díky jejímu rozhodnutí už nemohou vysílat programy Ethnic TV a R1 Lyra. Zatímco u první uvedené stanice uvedla RRTV jako důvod, že nevysílala déle než 30 dnů v průběhu kalendářního roku, společnost TV Lyra svou licenci vrátila na vlastní žádost.

Lukáš Polák: Česko-vietnamská Ethnic TV a R1 Lyra přišly o licenci

Máte pocit, že na česko-slovenském trhu už je sportovních kanálů dostatek? Jiného názoru je společnost Slovak Sport, která sídli v Nitře. Radu pro vysílání a retransmisi (RVR) chce požádat o vydání licenci pro svůj nový projekt Slovak Sport.TV. Přesto, že oprávnění pro šíření signálu ještě nemá, nic jí nebránilo, aby už spustila vlastní webové stránky na adrese http://www.slo­vaksport.tv/.

Lukáš Polák: Slováci budou mít od května další sportovní kanál. Bude i na satelitu Astra

Digi Sport HD screenshot

Na Slovensku už má silnou podporu kanál Digi Sport. (Zdroj: Sateliti.info)

Významnou změnu v portfoliu svých kanálů provede o tomto víkendu slovenská komerční televize Markíza. Z dámského programu Doma se stane rodinný kanál, respektive stanice pro celou domácnost. Změna se dotkne nejen programové struktury, ale například také loga televize, z něhož zmizí srdce symbolizující písmeno O. Televize má být podle zástupců Markízy určená nově pro společenské a přátelské lidi, kteří si u televizní obrazovky rádi oddychnou a zarelaxují.

Lukáš Polák: Markíza přeformátuje TV Doma. Bude z ní kanál „pro všechny“

Počínaje 1. květnem dojde u největšího kabelového operátora u nás, společnosti UPC Česká republika, ke změnám v ceníku a balíčkování některých stanic. Základní cena nabídek Relax, Darwin, Sport a Music byla stanovena na 130 korun včetně DPH. Sleva při kombinaci 2 a více nabídek byla stanovena na 39 Kč měsíčně. Při kombinaci nabídek není poskytován balíček Music jako výhoda zdarma.

Lukáš Polák: Kabelovka od UPC chystá na květen úpravy ceníku a programových balíčků

BRAND24

České Radiokomunikace zahájily slibovanou kampaň na podporu pozemního příjmu televizního signálu. Využívají k ní webovou stránku www.neplatte.tv, na kterou upozorňuje krátký televizní spot s dvěma pouličními zametači, odklízejícími kupu spadaných tisíkorunových bankovek na dlažbu ulice starého města. Spot firma umístila i do záhlaví webu www.digistran­ky.cz, na který je přesměrovaná i výše uvedená stránka.

Jan Potůček: Kampaň na podporu DVB-T začala, využívá web www.neplatte.tv
Lukáš Polák: ČRa chtějí zvýšit povědomí o DVB-T. Rozjedou reklamní kampaň

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).