Hlavní navigace

Názory k článku Samsung začal vyrábět monitor s DVB-T tunerem a podporou HD

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2007 9:51

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Koukal jsem na globalni stranky Samsungu, a jsem z nich volaky zmateny :-(. Podle lednove tiskove zpravy ceskeho Samsungu ma jit zrejme o model CX225MD. V teto tiskove zprave je ovsem nekolik pomerne zasadnich nesrovnalosti, krome toho full-HD a la chytra horakyne (full/nefull) me zaujala jeste informace, ze sirka obrazovky je 22". Zrejme se jedna o uhlopricku, ale pokud jsou chyby v tomto, proc ne treba v necem jinem? Rozhodne se model jeste neprodava a asi ani seriove nevyrabi, jde zatim jen o jakysi veletrzni vzorek. Takze uvidime...

    Osobne mi u vsech LCD monitoru s vestavenym tunerem (i analogovym) velmi zoufale chybi moznost prepinani nebo pripadne mixovani televizniho zvuku k pocitacovemu obrazu (pracuji na PC a posloucham TV zvuk), pripadne PiG (maly TV obrazek v PC obrazu). Umeji to sice nektere externi tunery (AverMedia), ale u vestavenych jsem to bohuzel jeste nevidel. Skoda. Dokud tohle mit nebudou, me jako zakaznika rozhodne nedostanou ;-). Kdybyste nahodou nekdo vedel o nejakem, treba i analogovem, s temito funkcemi, diky za tip (mozno i primo na mail).
  • 2. 3. 2007 10:41

    Pamětník (neregistrovaný)
    Můj tip sice není úplně koherentní, ale požadované umí i obrácená konstalace. V PC mám DVB-T kartu a pokud mám náladu, do levého dolního rohu si občas nechám na 5x4 cm aktuálně zobrazit přjímaný TV program. Pochopitelně to může být i zatracované Óčko, a nebo když si dám obraz do pozadí jen jeho nebo rádiový zvuk. (ASUS MyCinema-P7131 Dual s CyberLink PowerCinema)
  • 2. 3. 2007 10:51

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Tohle reseni je samozrejme mozne a celkem bezne, ale v pripade, ze se chci jenom koukat na TV bez nutnosti zapinat PC uzivatelsky naprosto nesnesitelne. To uz je lepsi ten externi tuner. Pouzivam jeden takovy uz snad 5 let. Nema sice jeste PiG, ale TV zvuk na pozadi PC obrazu vyuzivam prakticky porad, uz jsem si na to prilis zvykl nez abych z toho slevil ;-).
  • 2. 3. 2007 11:08

    Pamětník (neregistrovaný)
    Samozřejmě máte pravdu. Pokud vím, většina lidí ale sleduje TV pořady na samostatném TV a proto u nich nedochází ke kolizi při využívání jednoho LCD monitoru pro TV i PC. Často jsou i v jiných místnostech a nebo i v jiném koutě (viz uváděné problémy s dlouhým USB propojením mezi PVR a PC). Proto jsem chápal možnost poslechu zvuku TV na PC monitoru jako jen doplňkové. Sám jste uvedl počáteční zadání "pracuji na PC a posloucham TV zvuk" a proto výtku, že by musel být PC zapnutý poněkud nechápu, protože pracovat na uživatelsky nezapnutém PC si dost dobře nedovedu představit a nebo mám sníženou představivost? Tím jen chci trochu ospravedlnit svůj příspěvek.
  • 2. 3. 2007 11:22

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Rozumim, ale jednak chci na PC skutecne pracovat (treba i na 100% CPU) a nemuset spoustet a spravovat nejake (casto velmi nestabilni a zrave) multimedialni programy, druhak jde samozrejme o moznost pouzit LCD i jako televizor uplne bez PC. Mozna jsem vyjimka, ale mame PC+LCD (s tim externim tunerem) v loznici, a kdyz PC vecer vypnu, LCD funguje jako uplne normalni bezna (druha) televize. Hlavni vec, ktera mi vadi je, ze to neni prakticky zadny technicky problem, zvlast TV zvuk na pozadi PC obrazu je v podstate uplne zadarmo. Proto nechapu proc vyrobci takovou uzitecnou malickost nereflektuji. Ale nekteri mozna ano, zase takove zkusenosti nemam. A proto se zajimam.

    Verte mi, pokud si zvyknete pustit TV na monitoru behem jedne sekundy jednim tlacitkem DO a nikoli behem jedne minuty (po nabootovani PC), stejne jako mit moznost pustit TV zvuk na pozadi (u DVB-T modelu muze jit i DVB-T rozhlas, coz je jeste lepsi), jen tezko se Vam s tim bude loucit ;-).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).