Hlavní navigace

RTA úplně neskončila, nadále natáčí interní reportáže pro ČEZ

22. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 2. 2012

Zakázku pro energetický gigant ČEZ si i po ukončení vysílání svých regionálních studií podržela Regionální televizní agentura (RTA), již má ovládat menšinový akcionář investiční skupiny PPF Jiří Šmejc. Informoval o tom ekonomický deník E15, podle něhož RTA pro ČEZ natáčí videospoty a reportáže pro vnitřní potřeby firmy. Listu to potvrdil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž s tím, že kontrakt je podepsaný do konce letošního roku.

K TÉMATU: RTA definitivně skončila, Pavel Zuna z ní odejde ke konci února

Smlouva potrvá do konce roku. RTA přes omezování svých aktivit udržela kapacitu pro tuto spolupráci, cituje E15 mluvčího ČEZ. Spolupráce RTA s touto firmou začala již před pěti lety, kdy televizní studia vlastnil podnikatel a lobista Jaroslav Berka. Ročně s RTA natáčíme za náklady v řádech statisíců korun, dodal Ladislav Kříž. Podle E15 dodá RTA měsíčně v průměru tři spoty v ceně od 10 do 20 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Nový šéf představenstva RTA pracuje pro majitele PPF Petra Kellnera

BRAND24

Studia RTA ukončila vysílání po Novém roce, kdy je ze svého celostátního programu odstřihla televize Prima. Té totiž její původní licence přikazovala umožnit regionům vstupy do svého vysílání, a to i po přechodu na digitální vysílání. Prima s tím nesouhlasila, a když se jí nepodařilo této licenční podmínky zbavit, původní licenci pro celostátní vysílání vrátila státu a začala vysílat na základě nové licence pro program Prima family, který podmínku sdílení prostoru s regionálními televizemi neobsahuje.

RTA měsíc po ukončení symbiózy s Primou oznámila, že propouští všech 70 zaměstnanců a stálých spolupracovníků, včetně výkonného ředitele Pavla Zuny. Majitel RTA se podle Zuny hodlá proti postupu Primy, ale zejména státu, bránit právní cestou. Nevyloučil ani mezinárodní arbitráž na ochranu investic. Šmejc totiž RTA ovládá prostřednictvím firmy, která sídlí v Londýně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).