Hlavní navigace

RRTV schválila změnu názvu Galaxie sport na Nova sport

28. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 8. 2008

Kabelový a satelitní program Galaxie sport může změnit svůj název na Nova sport. Odsouhlasila to Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), na kterou se obrátil provozovatel Galaxie, stejnojmenná společnost s ručením omezeným, jež patří do skupiny CME. Název programu byl změněn, potvrdil Lidovým novinám předseda RRTV Václav Žák.

LOGA: Jak se Galaxie sport změní na Novu sport

Nova zatím tají, kdy ke změně názvu dojde. Tento měsíc si ale CET 21, která je držitelem licence pro vysílání televize Nova a filmového kanálu Nova Cinema, registrovala ochrannou známku a logo Nova sport. Ekonomický deník E15 pak tento týden přinesl informaci, že kromě změny názvu čeká Galaxii i změna vlastnické struktury. Sportovní kanál by měl spadat přímo pod společnost CET 21.

Společnost Galaxie sport dosud patřila firmě Hartic, jíž vedl jeden z jednatelů CET 21 Milan Cimirot. Generální ředitel televize Nova Petr Dvořák tento týden v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že Nova sport zůstane placeným kabelovým a satelitním programem a neobjeví se jako volně šířená pozemní stanice v některém ze tří plánovaných komerčních multiplexů.

Tipy C

Nova sport rovněž chystá vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Také k němu ale zatím nechce Nova sdělit nic bližšího.

Přejmenování Galaxie sport budeme věnovat nedělní glosu DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).