Hlavní navigace

RRTV: Nová pražská frekvence pro rádio Hey, Blaník v Břeclavi a soukromé Rádio Blatná

8. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém desátém letošním zasedání projednala 89 bodů programu, vyhodnotila 46 stížností diváků a posluchačů a vydala devět upozornění na porušení zákona.

Rada také rozhodla o zahájení tří správních řízení a uložila pořádkovou pokutu společnosti Telemedia Interactiv Production Home ve výši pěti tisíc korun. Tato společnost bezdůvodně odepřela podat Radě vysvětlení, jestli moderátor teleshoppingového pořadu Linka lásky vysílaného na programu Kino Barrandov má v průběhu přímého přenosu tohoto teleshoppingu informace o tom, jestli někdo z diváků, kteří zatelefonovali na inzerovanou linku, čeká na spojení s moderátorem či moderátorkou do studia, nebo případně že nikdo nečeká na spojení do studia, nebo jestli tento druh informací nemá moderátor či moderátorka k dispozici

BRAND24

Rada udělila tři licence k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů. První získala společnost Media Bohemia pro vysílač Břeclav-město na frekvenci 97,4 MHz a s výkonem sto wattů pro program Rádio Blaník. Společnosti Joe Media může z Prahy-Výtoně vysílat na frekvenci 101,6 MHz a s výkonem sto wattů program Hey Radio a Josef Týc rozjede z Blatné na frekvenci 89,7 MHz a s výkonem sto wattů program Rádio Blatná. 

Jak jsme již informovali, udělila Rada společnosti Československá filmová společnost licenci k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím kabelových systémů a družice pro program WAR svět válek. Na posledním zasedání RRTV proběhlo také veřejné slyšení v řízení o udělení licence k provozování rozhlasového vysílání z vysílače Kolín na frekvenci 91,4 MHz a stowattovým výkonem a z Pece pod Sněžkou na frekvenci 99,6 MHz o polovičním výkonu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).