Hlavní navigace

Názory k článku RRTV aktualizovala seznam povinných programů pro kabelovky

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2011 8:22

    bez přezdívky
    Podle mě nejde ani o to, že tyto stanice musí v kabelovce vysílat , tato podmínka byla stěžejní tak před 8-10 lety. Spíš je stěžejní podmínka, že provozovatelé uvedených stanic jsou povinni umožnit vysílání zdarma(?) pro dané kabelovky. Tzn. že se klidně poté může stát, že Nova či Prima bude za své programy chtít po kabelovkách peníze alá např. Digi tv.

    V podstatě se za těch pár let karty obrátily, dříve televize byly za každého uživatele kabelovky rády, nyní v době volného vysílání dvb-t či dvb-s, musí být kabelovka ráda, za každý program ve své síti zdarma...
  • 1. 12. 2011 18:09

    Pamětník
    Opravdu se dá na věc dívat i pod tímto úhlem pohledu? On si snad někdo myslí, že Nova vyrábí své programy zdarma a nakupuje cizí pořady za 0 Kč? Snad ne a Nova dostává miliardy za to, že její diváci musí značnou část doby, strávené před obrazovkou, koukat na reklamy. A pokud se na ně nedívají, alespoň se jim kazí požitek ze sledování souvislého pořadu. Proto neustále tvrdit, že od komerčních TV něco máme zadarmo, je fatální omyl. Prosperující televizní stanice si na svůj provoz a tučný zisk koncesionářů bohatě vydělá i bez dalších přímých plateb jejich diváků.

    Rozhlas v kabelovce může být přežitkem, pokud to tak hodnotí někdo, kdo vůbec rádio neposlouchá. Pro ty, kterým do bytu vede kabel, se ke stovce TV stanic bez problému vejde i dost rozhlasových stanic bez nutnosti si dávat na střechu rozměrnou anténu na VKV. A v kabelu mohou být šířeny i ty stanice, o které posluchači stojí a které třeba ani nelze místně z éteru přijímat.
  • 1. 12. 2011 19:24

    xsc
    Rádio má doma každý, zatímco netrádio nebo PC připojené ke slušnějším reproduktorům mnohem méně lidí. Pro kabelovky také není FM rozhlas žádný problém, takže proč jim určovat, co mají dělat. Až o to nebudou mít lidi zájem, tak to zruší. Stejně tak dnes nemá smysl vysílat v analogu, ale kabelovky dobře vědí, proč v něm základní programy stále vysílají.
  • 1. 12. 2011 23:30

    Pamětník
    Já neháži miliardami rádií, ale korun, které dostává Nova ode všech na své podnikání. A to je snad velký rozdíl. Kolik procent posluchačů rádií u Vás představuje číslovku "každý"? On má snad někdo při práci vedle sebe notebook se sluchátky, nebo snad s hifi věží a třípásmovými repráky? On si řidič zpříjemňuje cestu posloucháním rozhlasu z internetu? Ona snad hraje hudba z internetu do sluchátek cestujícím ve vlaku a dalších dopravních prostředcích? Naopak se domnívám, že vysedávat hodiny u internetu kvůli poslechu rádia je zcela menšinová záležitost. Jen máte pravdu v tom, že ta možnost na internetu si vybrat z tisíců stanic zde existuje. Ale jen existuje možnost, což ještě neznamená, že je využívána. Podobné argumenty používají zaslepení příznivci DVB-S. On je velký rozdíl mezi počtem možností a smysluplnou použitelností.

    Do kabelovek zatím patří to, co jim zákon ukládá. Co to u nás znamená "kvalitní stanice"? Podle čího gusta? Proč by část stanic z kabelu někdo draze platil, když to už většinou může mít "zadarmo" z éteru?

    K smíchu je spíše Vaše nevědomost. Ono stačí prostě číst. Třeba : "Vyplývá to z monitoringu společnosti Admosphere, jehož výsledky zveřejnil server MediaGuru.cz. Nova podle něj inkasovala v ceníkových cenách od ledna do konce září letošního roku sedm miliard korun, Prima 6,67 miliardy Kč. Údaj se týká pouze hlavních programů těchto televizí." je k vidění i na tomto serveru http://www.digizone.cz/aktuality/prima-se-v-cenikovych-vynosech-reklamy/

    Ovšem, největší záhadou pro mne je Vaše představa, že pro separátně platící diváky bude Nova vyrábět zajímavější a atraktivnější pořady než pro ty, kteří jí sledují "zadarmo"!
  • 1. 12. 2011 19:08

    bez přezdívky
    Názor možná pro někoho zajímavý,ale tak v duchu konce 80tých let minulého století. Rozhlas potažmo tisíce stanic /nehážu miliardami jako pamětníci/ si každý naladí dle gusta z internetu. Do kabelovek patří především TV a jen kvalitní stanice,třeba placené. Různé regionální vývěsky s pětiminuovým obsahem a smyčkou opakované celý den,tam nemají co dělat.Názor,že Nova dostává miliardy je teda fakt k smíchu. Zadarmo asi nikdo nic nenatočí,taky to tak ve většině televizí vypadá. Zajímavost a atraktivita je už jen placená.
  • 1. 12. 2011 11:56

    bez přezdívky
    Ale to se dá očekávat,že za programy TV mimo veřejnoprávní ČT, by se mělo platit. Tak nějak chtít něco zadarmo a ještě nadávat jak je to blbý a nekvalitní a nevím co ještě.Rozhlas dávat do kabelovek taky považuji za přežitek.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).