Hlavní navigace

Rozpočet ČT pro příští rok je téměř sedm miliard, peníze dá i do nového studia v Brně

16. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hlavní prioritou České televize bude v roce 2016 podle generálního ředitele Petra Dvořáka původní tvorba. Investice do ní by měly zůstat na stejné výši jako v roce 2015.

S rozpočtem necelých sedm miliard korun, konkrétně s částkou 6,952 miliardy Kč, bude v příštím roce hospodařit Česká televize. Na dnešním zasedání tuto sumu odsouhlasili radní veřejnoprávního média. Rozpočet je velice podobný částce, s jakou Česká televize hospodařila letos – je o čtyři miliony korun nižší. Peníze poputují mimo jiné do pokračující výstavby nového brněnského studia a přesun všech provozů do nové budovy. S plánovanou výstavbou budovy začala Česká televize ve druhé polovině listopadu loňského roku.

Tipy C

K TÉMATU: Česká televize začala s plánovanou výstavbou nového sídla v Brně

Hlavní prioritou České televize bude v roce 2016 podle generálního ředitele Petra Dvořáka původní tvorba. Investice do ní by měly zůstat na stejné výši jako v roce 2015. Rozpočet České televize nad to počítá s pokrytím nejvýznamnějších událostí následujících dvanácti měsíců, zejména krajských a senátních voleb, ale i s vysíláním zásadních sportovních akcí, jako jsou letní olympijské hry, fotbalové Euro nebo mistrovství světa v ledním hokeji. Z pohledu finančních toků, tedy cash-flow, počítá Česká televize v roce 2016 se stejným objemem příjmů a výdajů, a to ve výši 6,1 miliardy korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).