Hlavní navigace

Registr smluv a problém s Warner Brothers nebo přehled televizorů kompatibilních s budoucím pozemním vysíláním

19. 11. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Programový ředitel České televize se obává chystaného registru, který prý příliš nepočítá s mezinárodním televizním obchodem.

Chystaný registr smluv a „programming“ České televize

„Pokud se těšíte na film Casablanca a jiné perly ‚noir‘, tak to nevypadá vůbec dobře. Sice jsme se s distributory dohodli už na veletrhu v Cannes, ale přišli právníci z Warner Brothers a věc se komplikuje. Důvodem je ‚registr smluv‘, který příliš nepočítá s mezinárodním televizním obchodem,“ uvedl na svém facebookovém profilu Milan Fridrich.

Zástupci iniciativy Rekonstrukce státu zareagovali: Česká televize už nyní velkou část svých smluv bez potíží zveřejňuje. Případ s Warner Brothers je ojedinělý, s dalším velkým distributorem Paramount Pictures se Česká televize už domluvila a jeho smlouvy zveřejňuje. I v USA jsou veřejné instituce povinny poskytovat smlouvy, mezi nimi například státem ovládané korporace, jako je státní pošta.

Jan Brychta: Milan Fridrich – Warner Brothers vadí případné zveřejnění smluv v registru

Oldřich Kužílek: Rekonstrukce státu: chystaný registr smluv „programming“ České televize neohrozí


Autor: Karel Choc

Předvánoční přehled TV kompatibilních s budoucím zemským vysíláním

Jde o aktualizaci a rozšíření předchozího přehledu, který vyšel v dubnu 2016 a ještě několikrát před tím, avšak v předplatitelské sekci. Tímto materiálem také doplňujeme „Podzimní přehled set-top boxů pro příjem DVB-T2/HEVC v cenové hladině do pěti tisíc korun“, který byl aktualizován na počátku listopadu. Vše v nedaleké budoucnosti ještě završí informace o postupu druhé vlny pozemní televizní digitalizace.

Na rozdíl od set-top boxů, kde je v běžných cenových relacích ke koupi stále jen „pár“ výrobků, je kompatibilních televizorů více než dost, a to už pomalu dva roky. V současné nabídce si vybere opravdu každý a i v našem přehledu máme televizory nejrůznějších úhlopříček, stupňů výbavy i cenových relací, a to od řádově tisíců až do skutečných statisíců korun.

Bohumil Herwig: Přehled televizorů s tunerem DVB-T2/HEVC

Co nabídne skupina Nova během vánočních svátků?

Na hlavním kanále TV Nova poběží na Štědrý večer pohádka Princezna se zlatou hvězdou a pro dospělé diváky romantický film Pretty Woman. V pondělí 26. prosince večer pak poběží česká pohádka Tři bratři v režii Jana Svěráka v hlavních rolích s Tomášem Klusem, Vojtou Dykem a Zdeňkem Piškulou.

Mezi dalšími tituly, které Nova během vánočních svátků uvede, budou S čerty nejsou žerty, Obušku, z pytle ven, Mrazík, O statečném kováři nebo O zatoulané princezně. Dojde i na novější snímky, kromě Tří bratrů to bude Čertova nevěsta nebo Z pekla štěstí 1 a 2. Děti i dospělé pak potěší animované pohádky Ledové království a celá série Shreka.

Jan Brychta: Nova na vánoční obrazovku nasadí Princeznu se zlatou hvězdou a Pretty Woman

Stručně

Aféry, svár dvou zarputilých bratrů s temnou minulostí i kriminální zápletky. To vše diváci uvidí v pokračování výpravné ságy, která například u svého předposledního dílu oslovila 1,091 milionu dospělých diváků a 36,25 % publika. V hlavních rolích se opět objeví Jiří Vyorálek, Markéta Plánková a Ján Koleník.

Bohumil Herwig: Začala se natáčet První republika II. Děj se posouvá o téměř deset let

Zajímá vás, jak si vedly podzimní novinky tuzemských televizních stanic? Vzali jsme si na paškál sedm z nich, z toho čtyři seriály a tři soutěže. Suverénně nejlepší nástup z podzimních pořadů předvedla druhá řada show Tvoje tvář má známý hlas…

Jan Brychta, Bohumil Herwig: Podzimní novinky optikou televizních peoplemetrů

Počet případů rušení vysílání DVB-T systémem 4G/LTE v září a v říjnu výrazně narostl, a to z 84 (srpen) na 281 prokázaných případů.

Bohumil Herwig: ČTÚ, říjen: rušení DVB-T a kodex pro elektronické komunikace


Autor: ČTÚ

Český rozhlas a jeho dopravní zpravodajství Zelená vlna zahájily provoz nového call centra s non-stop provozem a zdvojnásobily kapacitu kanálu RDS-TMC na vysílačích.

Jan Brychta: Zelená vlna Českého rozhlasu spustila nové call centrum

Příběh fiktivního letu české posádky na Měsíc, seriál Kosmo, sleduje každý nedělní večer v televizi v průměru 454 tisíc diváků. Další zhruba třetina diváků pak využívá možnost internetového zhlédnutí či funkce odložené sledovanosti. Z hlediska alternativních způsobů zhlédnutí televizního pořadu je tak Kosmo s třiceti procenty diváků na webu nebo v režimu odloženého sledování dosavadním rekordmanem mezi ostatními pořady České televize.

Jan Brychta: Komediální seriál Kosmo se stal nejsledovanějším pořadem v iVysílání České televize

BRAND24

Dne 15. 11. 2016 v 10 hodin dopoledne zahájily vysílání dva nové programy – Československo TV HD a Festival HD, bližší informace jsou dostupné na novém webu stanice. Na příslušné podstránce je dostupný i program stanice na tento a příští dny.

Jan Brychta: Film Europe nahradil tři své programy dvojicí nových, oba jsou v HD rozlišení

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).