Hlavní navigace

Regionalnitelevize.cz začala vysílat pozemní cestou v Příbrami

28. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Regionálnitelevize.cz by se v budoucnu do pozemního vysílání dostala ráda na celoplošné bázi, půjde ale raději cestou malých a menších multiplexů, které nabízejí rozumnou cenovou politiku.

Kromě satelitního vysílání už mohou diváci sledovat program regionalnitelevize.cz také prostřednictvím pozemního šíření v Příbrami. Toto město je tak po Plzni, Českých Budějovicích, Jablonecku a Liberecku další lokalitou, která nabízí tuto stanici díky technologii DVB-T. Jednatelka společnosti Regionální televize CZ Eva Stejskalová a zároveň ředitelka stejnojmenného programu uvedla, že signál je šířen na 46. kanálu jako součást Regionální sítě 1.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: V Plzni odstartoval regionální multiplex DVB-T, vysílá v něm Regionálnítelevize CZ

Stejskalová konstatovala, že regionalnitelevize.cz chystá expanzi i do dalších lokalit. Které to budou, to ale pochopitelně bude záležet na situaci a například i plánech českobudějovického podnikatele Iva Brabce, jež je provozovatelem Regionální sítě 1. Regionalnitelevize.cz by se měla postupně objevit všude tam, kde tento multiplex vysílá. Chceme se dostat do pozemního vysílání v rámci celé České republiky. Neusnuli jsme na vavřínech tím, že jsme spustili vysílání na satelitu, uvedla pro DigiZone.cz Stejskalová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).