Hlavní navigace

Regionální síť 8 startuje z Veselského kopce na Moravě, v záloze jsou i Cukrák a Votice

21. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Na rozvoji terestrické platformy vysílání neustále pracujeme, jelikož zájem veřejnosti dlouhodobě roste,“ uvedl generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer.

Ve středu 22. dubna spustí České Radiokomunikace oficiálně pokrytí z nového vysílače Regionální sítě 8 z lokality Nový Jičín – Veselský kopec, která bude obsahovat stanice TV Noe, Óčko Expres, Sport 5, Slovak Sport.TV 2 a Mňam TV. Spuštění vysílače, který bude fungovat na kanálu 56 s výkonem 1 kW, je poměrně velkým překvapením. Operátor při spuštění sítě v polovině loňského roku tvrdil, že pokrytí multiplexu je definitivní a nemělo by se již rozšiřovat. Situace se ale mezitím viditelně změnila. České Radiokomunikace získaly nedávno kmitočtové příděly i pro vysílače Cukrák a Votice.

BRAND24

Předpokládané pokrytí vysílače Regionální sítě 8 v lokalitě Nový Jičín - Veselský kopec
Autor: České Radiokomunikace

Předpokládané pokrytí vysílače Regionální sítě 8 v lokalitě Nový Jičín – Veselský kopec. Obrázek lze zvětšit na plnou velikost.

K TÉMATU: Regionální síť 8 s Mňam TV a sportovními kanály může odstartovat z Cukráku

Pozemní televizní vysílání DVB-T je nejdůležitější distribuční platformou, kterou využívají téměř dvě třetiny domácností v ČR, a jejich počet se stále zvyšuje. Hlavním důvodem vysoké obliby pozemního vysílání je snadný příjem, který je na rozdíl od jiných platforem zcela zdarma. Na rozvoji terestrické platformy vysílání neustále pracujeme, jelikož zájem veřejnosti dlouhodobě roste, to je vidět i na příkladu investice do výstavby nového moderního vysílače Veselský kopec u Nového Jičína, konstatoval generální ředitel Českých Radiokomunikací Martin Gebauer. Vysílač má pokrýt i města Valašské Meziříčí, Hranice a Fulnek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).