Hlavní navigace

Regionální síť 8 skončí ke konci letošního roku pouze v Tachově

29. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O vyhlídkách vysílání regionální DVB-T sítě 8, kterou provozují České Radiokomunikace, informoval server Televizní web.

Český telekomunikační úřad uložil regionální síti 8 ukončit koncem letošního roku vysílání v Plzni, Pardubicích, Českých Budějovicích a Tachově. Pro tři prvně jmenovaná města se CRA podařilo vyjednat náhradní kmitočty. Jak informuje Televizní web, neobešlo se to ale bez omezení výkonu nebo výměny některých vysílačů.

PSALI JSME: Operátoři se neshodnou na pokračování regionálních sítí DVB-T, jak to navrhuje ČTÚ

BRAND24

Regionální síť 8 od Nového roku skončí bez náhrady v Tachově, v Pardubicích přejde z kanálu 46 na kanál 27 a v Plzni se změní vysílací kanál 47 na kanál 43. V jižních Čechách opustí regionální síť 8 vysílač Kleť a přejde na menší vysílač Včelná pro České Budějovice a nejbližší okolí. Jeho vysílací kanál se změní ze současného kanálu 50 na nový 34. 


Autor: České Radiokomunikace

Pokrytí Regionální sítě 8 od 1. ledna 2018.

Celkové pokrytí krajského multiplexu Českých Radiokomunikací klesne podle citovaného článku z dnešních 58,9 procenta obyvatel zhruba na 53 procent populace a místo dosavadních devatenácti vysílačů po Novém roce bude vysílat pouze z osmnácti stanovišť.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).