Hlavní navigace

Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací získala příděl v Karlových Varech

14. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor, stejně jako ostatní společnosti, se k přídělům od telekomunikačního úřadu nevyjadřuje. Expanduje však všude tam, kde vidí potencionální zájem svých partnerů – televizí.

České Radiokomunikace (ČRa) mohou spustit kromě Prahy a jihočeského vysílače Kleť svou chystanou Regionální síť 8 také na Karlovarsku, konkrétně z lokality Tři Kříže. Jde o oblast, kterou už operátor využívá v současné době, a to pro šíření všech svých celoplošných sítí, tedy multiplexů 1 až 3. Nový zápis pro Regionální síť 8 se objevil v elektronické databázi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) před několika dny. První ohlášenou lokalitou, kde má být multiplex v polovině příštího měsíce spuštěn, je Praha. Bude ho využívat Prima HD.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace získaly v Praze už druhou regionální síť pro DVB-T

Maximální povolený vyzářený výkon (ERP) multiplexů 1 až 3 v Karlových Varech je minimální – 25 Wattů. Regionální síti 8 ČTÚ přiklepl 199 Wattů. ČRa smějí v této oblasti vysílat nově na kanálu 51, tedy stejně jako v Praze, s horizontální polarizací. O tom, jaké programy by se v chystaném multiplexu pro Karlovy Vary mohly objevit, by bylo předčasné spekulovat. V Karlových Varech bude vysílat také Regionální síť 1, a to na kanálu 47. Z původně zkoordinovaného Červeného vrchu chce vysílač přesunout do centra města.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).