Hlavní navigace

Regionální síť 1 přechází v Příbrami na nového provozovatele, mění i označení

13. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejde o jedinou změnu, kterou majitel multiplexu, jihočeský podnikatel Ivo Brabec, chystá. Na nového provozovatele přejde Regionální síť 1 také v Plzni.

Novým provozovatelem Regionální sítě 1 v Příbrami bude tamní lokální televize Fonka. Serveru DigiZone.cz to sdělil dosavadní majitel multiplexu, jihočeský podnikatel Ivo Brabec. Tato skutečnost se projevila i v databázi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), kdy se označení změnilo z Regionální sítě 1 na Regionální síť 16. Technické parametry zůstaly zachovány. Regionální síť 16 tedy bude v dané lokalitě nadále vysílat na 46. kanálu s výkonem 19 Wattů a horizontální polarizací. Brabec DigiZone.cz prozradil, že by rád prodal i některé další vysílače. Na nového provozovatele přejde v dohledné době Regionální síť 1 i v Plzni.

BRAND24

K TÉMATU: Podnikatel Ivo Brabec zvažuje prodej své regionální televizní sítě

Televize Fonka je regionální televize, která vysílá v Příbrami a okolí. V této oblasti ji může přijímat přibližně 60 000 diváků. Majitelkou je Nataša Pštrossová, jež je držitelkou licence udělené Radou ČR pro rozhlasové a televizní vysílání. TV Fonka vysílá 24 hodin denně a začátek bloku je každou celou hodinu. Každou lichou hodinu vysílá převzaté pořady, představuje divákům svůj projekt jeho provozovatel, stejnojmenná středočeská stanice. Regionální síť 1 má v současné době v provozu šestnáct vysílačů. Brabec se v minulosti nevyhnul ani expanzi do Prahy, součástí multiplexu je tu ale od samého počátku pouze slovenská televize Osem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).