Hlavní navigace

Ředitelé Primy a České televize představí nový web o peoplemetrech. Bez Novy

12. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ POZVÁNKA Novou internetovou prezentaci peoplemetrů připravuje společnost Mediaresearch, jejíž vítězství v tendru na měření sledovanosti televizí po roce 2012 Nova neuznává

Zcela novou prezentaci televizních peoplemetrů na internetu připravuje společnost Mediaresearch, která pro Asociaci televizních organizací (ATO) zajišťuje jejich provoz a zpracování dat sledovanosti televizí. Nový web představí novinářům příští úterý 16. října na společné snídani s generálními řediteli České televize a FTV Primy Petrem Dvořákem a Markem Singerem. Pozvánka zcela pomíjí televizi Nova, která je jedním ze čtyř stálých členů ATO, ale neuznává vítězství společnosti Mediaresearch v tendru na dodavatele dat televizní sledovanosti pro léta 2013 až 2017.

K TÉMATU: Asociace televizních organizací zrušila další valnou hromadu, už třetí od začátku září

Česká televize a Prima společně s dalším stálým členem ATO, Asociací komunikačním agentur (AKA) vítězství Mediaresearch ve veřejné obchodní soutěžily stvrdily už koncem loňského roku i přes to, že s tím Nova nesouhlasila a stanovy ATO žádají, aby se o tak zásadní věci všichni řádní členové hlasovali jednomyslně. Nova vyvolala neúspěšné hlasování o zrušení tendru a vypsání nové soutěže, po kterém podle jednatelky asociace Vlasty Roškotové nezbylo, než naplnit literu zákona o veřejných zakázkách a vítězství Mediaresearch oficiálně potvrdit.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Přes dvojí peoplemetry zpátky k jednotnému měření: od ATO k SPMS?

Nova poté společně s největší českou mediální agenturou Médea založila vlastní Sdružení pro měření sledovanosti (SPMS) a vypsala tendr na provozovatele konkurenčních peoplemetrů. Podle generálního ředitele Novy Jana Andruška by v budoucnu na českém trhu mělo být opět jednotné měření sledovanosti, nyní se však hraje o to, zda jím budou peoplemetry od ATO nebo SPMS. Nové sdružení patrně brzy posílí TV Barrandov, která původně usilovala o řádné členství v ATO, ale poté, co ji koupil majitel Médey Jaromír Soukup, svoji žádost o členství v této organizaci stáhla.


Zdroj: Mediaresearch

Pozvánka na setkání s novináři k novému webu s prezentací televizní sledovanosti. Na akci bude chybět ředitel Novy Jan Andruško.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).