Bože to je úpadek. V hlavních zprávách komerční televize se smaží kuřecí kůžičky a oni místo aby se styděli, to vydávají knižně a na DVD. Tohle není Somálsko a nemáme tu hlad ani nejsou 50. léta minulého století,kdy neustále něco nebylo, aby nám někdo servíroval podobné "laskominy". Prošel jsem vlastní zkušeností, kdy pomalu ani do huby nebylo, ale nikdy jsme se k podobným receptům neuchýlili. Člověk nemusí za pár korun jíst blafy nebo jako náhražky jako třeba kůže a podobné odpady. Samozřejmě, že kůžička na upečeném kuřeti je mňamka, ale samostatně smažená se stává odpadem. Co nám Nova nabídne příště? Bude vařit polívku ze sekyrky ?
Smažená kuřecí kůžička je sice delikatesa, nicméně do "pořadů" o kluhnění asi takový recept nepatří. Vůbec by mě zajímalo co tam chtějí vlastně vydávat poněvadž to co od něj občas u rodičů v těch zprávách zahlédnu většinou není nic jiného než šlichta. Tolik kritizovaný Babica je proti tomuto patlalovi přímo šéfkuchař.
Jednoduché Davide. Já často kupuju tzv. kuřecí skelety kterým vyříznu kuřecí křídla a vyřežu právě ty přebývající kůžičky kterých na nich bývá dost. Ty samozřejmě odtučním poněvadž toho tuku tam někdy bývá dost a obalím spolu s těmi křidélky klasicky jako řízek. Po usmažení do zlatova paráda. A to mi ještě zbydou čisté skelety které většinou hodím na pekáč, upeču do křupava a to je pak obíračka.
Děkuji za zasvěcení, Dane. Mimochodem, doufám, že už došlo i na radost (množstvím) z hub. O víkendu jsme byli dvakrát, v sobotu na chalupě a v neděli tady doma v Podještědí. Byla toho hromada, tak ještě, že nás na to číštění bylo víc. Bohužel minimum růžovek, které sbíráme nejraději (ještě bedly, ty tu ale bohužel moc nerostou), takže bylo nejvíce podhřibků v obložení 3káček (křemenáč, kozák, klouzek) a sem tam nějáký pravák. Vím, že ty je nejraději, já zase než praváky raději ty podhřibky. Je to určitě věc názoru a já tvrdím, že pravák je sice krásná a voňavá houba, ale chuťově mám určitě raději ty podhříby. Na smáženici je nejlepší mix, takže v pohodě. Těch dobrých jídel z hub je ale spousta. Letos už proběhl houbovník, houbová omáčka s langošema, smaženice na topínce a vepřové na houbách. Ještě mi v té sérce letos chybí fleky s houbama, které take můžu. To jsem se zase rozkecal, viď. Já rád... :-) Pěkný den.
Asi takhle Davide. Mražákový šuplík číslo 4 který je určen výhradně na houby a do kterého se vleze asi 30 sáčků je již narvaný. Tudíž již vše rozdávám, za poslední asi 10 dnů jsem již rozdal 7 velkých košů plných samozřejmě praváků. Nyní mají ale praváci pauzu poněvadž je v lese sucho, dneska ovšem prší a má pršet i dál takže doufám že brzy vyrazí druhá várka. Růžovky u nás začaly růst teprve před několika dny takže zrovna dneska jsem si pro pár skočil na zítřejší řízky na oběd. Ty nikomu nedávám poněvadž skoro všichni ti houbařští antitalenti kterých je u nás většina a kteří se ale bohužel za houbaře považují se bojí že by se otrávili.
Nejlevnější jsou špagety v Lídlu, půl kila za 8,50,- Kč. Špagety se dají připravovat na spoustu způsobů. Například slané nebo sladké a nebo bez soli a cukru. Taky tam mají vynikající německé pivo Grafenwalder, které nechutná vodově jako české Krušovice, ale má docela příjemnou chuť. A hlavně je po něm skvělá opice.