Hlavní navigace

Reality show Malá farma pro Českou televizi vyrábí firma Jaroslava Berky

26. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 8. 2010

Producentem nové reality show Malá farma, kterou nabídne od 4. září každou sobotu od 13:10 hod. první program České televize, produkuje společnost Czech Info podnikatele Jaroslava Berky. Informoval o tom ekonomický deník E15. Berka vlastní několika regionálních televizních studií RTA a licence pro soukromé celoplošné digitální televize RTA a TV7, které však dosud nezahájily vysílání.

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize připravuje Malou farmu, reality show ze statku na Šumavě

Zakázku na výrobu reality show Malá farma získala Czech Info od brněnského studia ČT, které vede bývalý ředitel zpravodajství Berkovy Regionální televizní agentury Karel Burian. Stejná společnost Czech Info zpracovává na zakázku Rady České televize odborné posudky na zpravodajské a publicistické pořady ČT (v roce 2009 nahradila dosavadního smluvního partnera, firmu Newton IT) a od letošního roku provozuje pro Národní koordinační skupinu pro digitalizaci televizního vysílání státní informační web k digitalizaci www.digitalne.tv.

K TÉMATU: Digitální chobotnice Jaroslava Berky

BRAND24

Deník MF Dnes rovněž upozorňuje, že Jaroslav Berka vlastní kromě firmy Czech Info také společnost Malá farma, s.r.o., která se zabývá stejnými aktivitami jako připravovaná reality show stejného názvu – produkcí a prodejem biopotravin. „ČT tak bude dělat jeho firmě reklamu, za kterou ještě sama zaplatí,“ konstatuje list, podle něhož k natáčení dojde na statku, který rovněž patří Jaroslavu Berkovi.

Přípravný tým reality show Malá farma vede bývalý generální ředitel zpravodajské televize Z1 Martin Mrnka. Pracuje pro mě už rok. On jej také s režisérem pilotního dílu Igorem Chaunem nabídl České televizi. Farmu na Šumavě jsme koupili, jen abychom splnili požadavek ČT: dát záruku, že bude stále k dispozici a během natáčení nevzniknou žádné problémy, vysvětlil listu Berka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).