Hlavní navigace

Rakušané chtějí vysílat v systému DVB-T2 už v první polovině roku 2012

2. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 5. 2011

Rakouský regulátor Rundfunk und Telekom Regulierungs (RTR), tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), chce vyhlásit výběrové řízení na provoz prvních dvou terestrických sítí, které budou vysílat v systému DVB-T2, ještě letos v létě. RTR to dnes oznámil na svých internetových stránkách. Signál v tomto standardu by tak mohl být u našich jižních sousedů šířen už v první polovině příštího roku.

BRAND24

K TÉMATU: Rakousko: nové multiplexy pro zemskou digitální televizi už jen v DVB-T2

Jak bylo již dříve avizováno, multiplexy D a E by byly určeny stávajícím provozovatelům sítí a poskytovatelům obsahu (televizním stanicím), v úvahu připadá ještě možnost spuštění sítě F. Ve třech multiplexech se tak může teoreticky objevit až třicet stanic ve standardní kvalitě obrazu (SD), které budou dostupné na klasickou televizní anténu pro příjem terestrických stanic. RTR uklidňuje, že se diváci nemusí obávat náhlého přechodu z DVB-T na DVB-T2. Souběh obou systémů by měl probíhat po dobu následujících několika let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).