Hlavní navigace

Rakouská stanice ORF 3 odstartuje pravděpodobně na podzim

12. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2011

S největší pravděpodobností na počátku podzimu odstartuje podle serveru Satellifax.de rakouský veřejnoprávní kanál ORF 3. Vedení tamního média, které již provozuje stanice ORF eins a ORF 2, tak splnilo 10. květen jako termín, kdy oznámí další plány s tímto programem. Generální ředitel Alexander Wrabetz konstatoval, že kanál by nemělo cenu spouštět například uprostřed léta, kdy je v plném proudu prázdninová sezóna.

BRAND24

K TÉMATU: Zahájení vysílání rakouské ORF 3 se posune. Původně měla startovat dnes

Původně měla kulturní stanice ORF 3 odstartovat již tento měsíc, ovšem v souvislosti s ní se objevily některé problémy, jež bylo nutné dořešit. Stále však ještě není jasné, jak se ORF postaví k vysílání tohoto programu prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. ORF 3 bude nástupkyní cestovatelského kanálu a programu orientovaného na počasí TW1. Podle magazínu DiGITAL fernsehen navíc padla na zasedání kontrolního orgánu ORF myšlenka, že stanice ORF Sport Plus by se měla stát čtyřiadvaceti­hodinovou. Rada ji shledala jako pozitivní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).