Hlavní navigace

Provozovatel pozice pro Digi TV a UPC Direct vypustí nový satelit Thor 7

10. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 2. 2011

Společnost Telenor Satelitte Broadcasting (TBSc) dnes oznámila záměr investovat do své další nové družice, která ponese označení Thor 7. Ta poslouží v budoucnu mimo jiné pro potřeby střední a východní Evropy. TSBc je již majitelem družic Thor 5 a Thor 6, které působí na pozici 1 stupeň západně, kde své programy nabízejí také v tuzemsku působící služby Digi TV a UPC Direct.

ČTĚTE TAKÉ: Signál satelitů Digi TV a UPC může přijímat 17 milionů domácností

Thor 7 bude připraven k vypuštění v roce 2013 a opět zakotví na pozici 1 stupeň západně. Jeho životnost je stanovena na patnáct až dvacet let. Celkem obhospodaří na sedmnáct milionů kabelových a satelitních domácností v Evropě. Počítá se především s využitím pro distribuci programů ve vysokém rozlišení (HDTV) a také 3D. Nová družice nebude mít však problém ani obhospodařit oblast Severního, Baltského a Středozemního moře.

BRAND24

Z ARCHIVU: Telenor vypustí nový satelit Thor 6 a už plánuje Thor 7

Telenor Satelitte Broadcasting je nyní ve fázi hledání vhodného výrobce a výsledek tendru očekává ve druhém čtvrtletí letošního roku, uvedl viceprezident a generální ředitel TSBc Cato Halsaa. Thor 7 splňuje požadavky našich zákazníků na rostoucích trzích. Jsem přesvědčen o tom, že družice bude nadále hrát velice významnou roli v distribuci obsahu, dodal Halsaa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).